15:31 14.06.2018

Порошенко і Клімкін вдячні Європарламенту за резолюцію на підтримку українських політв'язнів

2 хв читати
Порошенко і Клімкін вдячні Європарламенту за резолюцію на підтримку українських політв'язнів

 Президент України Петро Порошенко наголошує на важливості резолюції Європарламенту, в якій засуджено масові порушення Росією прав людини на тимчасово окупованій території України і висловлено підтримку українських політв'язнів.

"Важлива резолюція Європарламенту із засудженням масових порушень Росією прав людини, зокрема на тимчасово окупованих українських територіях. Консолідований потужний голос європарламентарів на захист понад 70 українських політичних в'язнів, яких продовжує насильно тримати і катувати кремлівський режим", - написав глава Української держави на сторінці у Фейсбуці.

За його словами, Україна і світ пам'ятають і борються за звільнення кожного українського політв'язня.

П.Порошенко також вважає, що Чемпіонат світу з футболу в Росії міг би стати хорошою можливістю для гуманітарних жестів, але, за його словами, "схоже, права людини не входять в життєві інтереси Кремля".

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін висловив вдячність Європарламенту і відзначив символічність ухвалення резолюції в день відкриття ЧС з футболу.

"Вдячний Європарламенту за ухвалену резолюцію щодо Росії, передусім щодо звільнення О.Сенцова та інших політв'язнів. Символічно, що увагу до порушення прав людини Росією привернуто в день відкриття ЧС з футболу. Тільки спільним тиском зможемо змусити РФ звільнити понад 70 політв'язнів", - написав глава МЗС в Твіттері.

Як повідомлялося, Європарламент у резолюції, ухваленій на пленарній сесії в четвер у Страсбурзі, вимагає, щоб російська влада "негайно і беззастережно" звільнила Олега Сенцова і "всіх інших незаконно затриманих в Росії і на Кримському півострові" громадян України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА