11:42 15.06.2018

Тимошенко пропонує створити в Україні чотири платформи інтелектуалів для вироблення стратегії змін різних сфер життя

2 хв читати
Тимошенко пропонує створити в Україні чотири платформи інтелектуалів для вироблення стратегії змін різних сфер життя

Лідерка партії ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко пропонує створити в Україні чотири платформи інтелектуалів для вироблення стратегії змін різних сфер.

"Після нашого першого форуму я пропоную вам створити чотири платформи, де зберуться найсильніші інтелектуали країни, представники професійних кіл, громадянського суспільства та різних політичних команд", - заявила вона на всеукраїнському форумі "Новий курс України" в п'ятницю в Києві.

За її словами, перша платформа має опікуватися виробленням шляху до миру та відновлення Донбасу після деокупації, а також питаннями підтримки ветеранів.

Друга платформа, як зазначила Ю.Тимошенко, має зайнятися підготовкою нової Конституції.

"Третя платформа буде присвячена новому економічному курсу, де ми хочемо зібрати відомих економістів, фінансистів, підприємців, які всі разом зроблять те, що не зробили всі попередні роки, - зроблять надійну економічну систему в Україні, в якій комфортно буде жити і працювати", - розповіла політик.

Ю.Тимошенко також додала, що четверта платформа буде присвячена створенню гармонійної екосистеми життя людини.

"Під словом "екосистема" я розумію все, що оточує людину, і все, що треба українцеві для того, щоб почуватися стабільним і щасливим", - пояснила лідерка партії "Батьківщина".

Вона також наголосила, що її команда готова надати свої напрацювання, брати участь у роботі цих платформ, і висловила сподівання, що на її пропозицію відгукнуться.

"Тому що немає сенсу йти на чергові президентські, парламентські, місцеві, потім знову президентські, парламентські вибори - ходити по колу, як циркові поні, якщо немає чіткого курсу, який намічений саме національною інтелектуальною елітою", - заявила політик.

Ю.Тимошенко заявила про необхідність для України якісного стрибка, який дасть змогу не просто намагатися наздогнати розвинені країни. "У нас немає часу на повільний прогрес. Ми маємо зробити певний стрибок у майбутнє - проти власної долі, а, можливо, і законів фізики, а, можливо, і проти законів історії. Ми не повинні сором'язливо входити в майбутнє і дивитися на всі боки, тому що так нас туди ніхто не пустить. Ми маємо в майбутнє увірватися. І ми це зробимо, нам це під силу", - наголосила політик.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на форумі є народні депутати фракції "Батьківщина", перший президент України Леонід Кравчук, колишній глава СБУ Валентин Наливайченко. На захід прийшла також народний депутат із фракції "Блок Петра Порошенка" Оксана Продан.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА