12:36 16.06.2018

Трамп може зустрітися з Путіним в липні в Європі

2 хв читати
Трамп може зустрітися з Путіним в липні в Європі

Президент США Дональд Трамп може провести зустріч із російським лідером Володимиром Путіним в липні, пише в суботу "Вашингтон пост" з посиланням на джерела.

"Очікується, що президент Трамп зустрінеться з російським президентом Володимиром Путіним наступного місяця, коли він приїде в Європу на саміт НАТО, повідомив високопоставлений співробітник адміністрації і двоє дипломатів, знайомих із його (президента США – ІФ) розкладом", – пише газета.

"Вашингтон пост" зазначає, що інтерес Д.Трампа до зустрічі з В.Путіним набув розголосу серед співробітників Білого дому в березні, після того, як "Кремль повідомив, що Д.Трамп під час телефонної розмови з російським лідером направив йому запрошення".

За даними джерел газети, Д.Трамп особисто просив своїх помічників про організацію двосторонньої зустрічі після того, як вони з В.Путіним поспілкувалися на саміті АТЕС у В'єтнамі в листопаді минулого року.

"Після тієї зустрічі президент сказав, що він хотів би запросити Путіна в Білий дім. Ми це проігнорували", – зазначив співрозмовник газети. За його словами, в той час ключові радники в Раді національної безпеки Білого дому висловлювалися проти ідеї такої зустрічі.

"Вони вирішили: "Давайте почекаємо і подивимося, що скаже він про це ще раз", – розповів співробітник, який, як і інші, говорив на умовах анонімності", – пише газета.

Напередодні США Д.Трамп заявив, що може зустрітися з президентом Росії цього літа.

"Можливо, що ми зустрінемося, так", – сказав він, відповідаючи на запитання журналіста про те, чи зустрінеться він цього літа з російським президентом.

Це не вперше, коли Д.Трамп висловлює готовність провести зустріч із російським президентом.

8 червня прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков повідомив, що В.Путін і Д.Трамп під час останньої телефонної розмови обговорювали, що Відень може стати одним із міст їхньої зустрічі. За його словами, це питання згадувалося і на переговорах російського лідера з канцлером Австрії Себастьяном Курцем.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА