10:47 18.06.2018

Глава МВС ФРН очікує від саміту ЄС рішень щодо захисту зовнішніх кордонів від нелегалів

2 хв читати
Глава МВС ФРН очікує від саміту ЄС рішень щодо захисту зовнішніх кордонів від нелегалів

 Глава МВС Німеччини Горст Зеєгофер очікує від майбутнього саміту Євросоюзу кроків щодо захисту зовнішніх кордонів від нелегальної міграції.

"Саміт ЄС наприкінці червня нарешті має прийти до рішень, які визнають навантаження Німеччини в міграційній політиці та забезпечать дієвий захист зовнішніх кордонів ЄС і чесний розподіл людей з правом на перебування, як і швидку депортацію людей без права перебування", - написав він у понеділок у колонці в газеті "Франкфуртер Альгемайне Цайтунг".

Також Г.Зеєгофер вважає, що як глава МВС він повинен мати право відмовляти мігрантам, яким не дозволено перебування у ФРН, просто на кордоні.

"Це ми повинні обговорити в ХДС і ХСС, спільно і з метою досягти прийнятного для однієї й іншої сторони рішення", - написав міністр.

Саміт Євросоюзу запланований на 28-29 червня.

О 9.00 у понеділок почалося засідання президії Християнсько-демократичного союзу (ХДС), о 10.00 розпочнеться засідання президії партії Г.Зеєгофера Християнсько-соціальний союз.

Напередодні канцлер Ангела Меркель провела з керівництвом своєї партії підготовчу нараду, за даними журналу "Шпігель", вона тривала близько семи годин.

ХДС і ХСС впродовж багатьох років становлять блок і наразі разом із соціал-демократами формують правлячу у ФРН коаліцію. Г.Зеєгофер до призначення на пост міністра обіймав посаду глави федеральної землі Баварія, на яку припав найбільший потік біженців у ФРН. Дискусія з питання міграції загострилася до того, що мова йде про перспективу розпаду парламентської фракції ХДС/ХСС і навіть самої правлячої коаліції.

За даними Федерального відомства у справах міграції та біженців, у січні в Німеччині було подано найбільше заяв на отримання статусу біженців - понад 15 тис. На другому місці з країн ЄС - Франція, там було подано трохи більше 9 тис. заяв. Далі - Італія (6825 заяв), Греція (4750 заяв) та Іспанія (3155 заяв).

Загалом за період з 2015 по квітень 2018 року в Німеччині було подано понад 1,5 млн заявок на отримання притулку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА