16:17 18.06.2018

Ми не дамо виставити миротворців як "бренд" легітимізації окупації Донбасу - Клімкін

2 хв читати
Ми не дамо виставити миротворців як "бренд" легітимізації окупації Донбасу - Клімкін

 Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявляє, що Україна не допустить легітимізації окупаційної влади на Донбасі через миротворчу місію ООН.

"Ми не дамо легітимізувати окупаційну владу таким шляхом, як цього хоче Росія, і не дамо виставити міжнародну місію, миротворців, - кого завгодно, як якийсь "бренд" для легітимізації тих, хто там (на Донбасі - ІФ) є ... Нам необхідно проводити переговори про те, якою буде ця місія і елементи цієї міжнародної адміністрації. Це буде дуже складна розмова, але ця "червона лінія" є для нас абсолютною - не дати легітимізувати цю окупацію", - сказав П.Клімкін в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, Росія бачить миротворчу місію "виключно фейковою, у вигляді кількох миротворців, які супроводжують" спеціальну моніторингову місію ОБСЄ.

"Я спеціально запитав Лаврова (глава МЗС Росії Сергій Лавров - ІФ), що якщо, припустимо, миротворці супроводжуватимуть СMM, і вони поїдуть, наприклад, у Золоте (Луганська обл.), де, ми знаємо, російські війська та російська зброя, чи буде якась різниця з тим, що зараз СMM туди не пускають? Він сказав, що не буде, і треба домовлятися з тими, кого Росія поставила контролювати Донецьк і Луганськ", - розповів міністр.

П.Клімкін уточнив, що річ не в кількості миротворців і поліцейських, а в правильно організованому перехідному процесі під контролем міжнародного співтовариства.

"Потрібно прямо сказати, що окупований Донбас під контролем Росії, явним або не явним, не може стати повноцінною частиною України", - додав міністр.


Повний текст інтерв'ю П.Клімкіна буде розміщено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна"

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА