21:09 18.06.2018

Нардеп із "БПП" пропонує заборонити "публічний прояв сексуальної орієнтації"

2 хв читати
Нардеп із "БПП" пропонує заборонити "публічний прояв сексуальної орієнтації"

Народний депутат із фракції "Блок Петра Порошенка" Олег Барна зареєстрував законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони публічного прояву будь-яких видів сексуальної орієнтації.

Згідно з інформацією на сайті Верховної Ради, відповідний законопроект (№8489) пропонує внесення змін (доповнень) до кількох законів. Головним визначено парламентський комітет з питань свободи слова та інформаційної політики.

"А в нас новий законодавчий "шедевр"... Уже можу собі уявити "фахове обговорення" на комітеті. З нетерпінням чекаємо тексту, тому що назва аж надто інтригуюча й відверто радикальна", - написала голова цього комітету Вікторія Сюмар (фракція "Народний фронт") на своїй сторінці у Facebook у понеділок.

У пояснювальній записці, зокрема, пропонується доповнити Кодекс України про адміністративні правопорушення статтею 180-2 "Виготовлення, розповсюдження продукції, що містить інформацію про сексуальну орієнтацію особи, та публічні дії, спрямовані на пропаганду будь-якого виду сексуальної орієнтації особи". За такі дії запропоновано покарання у вигляді штрафу від 300 до 3 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (один мінімум - 17 грн) і громадські роботи на термін від 20 до 60 годин.

За ті самі дії, вчинені повторно або з використанням ЗМІ, передбачається штраф від 600 до 6 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і громадські роботи на термін від 40 до 60 годин.

При цьому пояснюється, що під публічними діями, спрямованими на пропаганду будь-якого виду сексуальної орієнтації особи, в цій статті слід розуміти публічну відкриту або приховану пропаганду сексуальної орієнтації особи (публічні марші, відкриті збори, фестивалі, публічне використання специфічної символіки, поширення тематичних матеріалів в ЗМІ, в Інтернеті тощо).

О.Барна пропонує також внести зміни до закону "Про захист суспільної моралі" - заборонити виробництво та обіг у будь-якій формі продукції, що містить інформацію про сексуальну орієнтацію особи або пропагує будь-який вид сексуальної орієнтації особи.

Такі заборони запропоновано внести до законів "Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні", "Про телебачення і радіомовлення" та "Про видавничу справу".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА