09:02 19.06.2018

Трамп готовий внести зміни в угоду про перемир'я на Корейському півострові в обмін на денуклеаризацію КНДР

2 хв читати
Трамп готовий внести зміни в угоду про перемир'я на Корейському півострові в обмін на денуклеаризацію КНДР

Президент США Дональд Трамп погодився "змінити угоду про перемир'я", яка офіційно поклала кінець Корейській війні, в обмін на денуклеаризацію Північної Кореї, заявив у понеділок американський держсекретар Майк Помпео.

"(Лідер КНДР Кім Чен Ин – ІФ) дуже чітко продемонстрував повну денуклеаризацію його країни. Президент (США) зобов'язався гарантувати, що ми змінимо угоду про перемир'я, забезпечимо гарантії безпеки, які потрібні главі Кіму", – сказав М.Помпео, виступаючи в Детройті.

При цьому М.Помпео не уточнив, про які зміни йдеться, але сказав, що чимало деталей слід ще опрацювати.

З 1953 року, коли на Корейському півострові завершилася активна фаза бойових дій, договір про припинення Корейської війни досі не підписано, але діє режим припинення вогню.

"Ми все ще повинні конкретизувати те, що лежить в основі зобов'язань, прийнятих того дня в Сінгапурі", – сказав держсекретар.

М.Помпео, який двічі їздив у Пхеньян напередодні саміту Д.Трампа та Кім Чен Ина, також сказав, що він "найімовірніше, повернеться (до КНДР – ІФ) доки не буде занадто пізно", щоб попрацювати над цими деталями.

Відповідаючи на запитання журналістів про те, чи відбудеться другий саміт Д.Трампа та Кім Чен Ина, держсекретар сказав, що зараз "важко сказати".

12 червня в Сінгапурі відбулася зустріч президента США Дональда Трампа і лідера КНДР Кім Чен Ина, за підсумками якої сторони підписали угоду. В ній США зобов'язалися надати гарантії північнокорейській владі, а КНДР – підтвердила прихильність денуклеаризації Корейського півострова.

Д.Трамп зазначив, що буде згоден на пом'якшення санкцій, якщо Пхеньян здійснить низку заходів, спрямованих на ліквідацію свого ядерного арсеналу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА