10:35 19.06.2018

Кількість переміщених осіб у світі внаслідок воєн і насильства досягла торік найвищого рівня

2 хв читати
Кількість переміщених осіб у світі внаслідок воєн і насильства досягла торік найвищого рівня

Понад 68 млн осіб по всьому світу були змушені залишити свої домівки упродовж 2017 року внаслідок військових конфліктів, актів насильства і гонінь, повідомили в Управлінні Верховного комісара ООН у справах біженців.

"Війни, насильство та переслідування змусили залишити свої домівки рекордну кількість чоловіків, жінок і дітей по всьому світу за минулий рік", – йдеться в опублікованій у вівторок доповіді організації.

Наголошується, що цей показник збільшився приблизно в півтора разу за останні 10 років і є найвищим за весь час проведення ООН подібного роду підрахунків.

"В середньому, кожні дві секунди у світі хоча б одна людина змушена залишити свій будинок. Переважно це стосується країн, що розвиваються", – наголошується в доповіді.

У ній також зазначається, що близько двох третин від цього числа становлять біженці з Сирії (6,3 млн людей), Афганістану (2,6 млн), Південного Судану (2,4 млн), М'янми (1,2 млн) і Сомалі (986 тис.).

Між тим, згідно з опублікованими даними, найбільшу кількість біженців за 2017 рік прийняла Туреччина (3,5 млн осіб). За нею йдуть Пакистан та Уганда, які взяли по 1,4 млн осіб.

Крім того, в Управлінні Верховного комісара ООН у справах біженців зазначили, що до грудня 2017 року кількість людей у світі, які офіційно чекали на відповідь щодо свого запиту на надання статусу біженця, становила понад 3 млн осіб.

"Рішення проблеми з вимушеним переміщенням осіб у світі потребує нового і набагато більш всеосяжного підходу", – сказав Верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді, представляючи доповідь у Женеві.

Управління Верховного комісара ООН у справах біженців щорічно публікує подібну доповідь, що ґрунтується на даних, зібраних за рік, як самою міжнародною організацією, так і урядами інших країн і різними гуманітарними організаціями. Традиційно її публікують напередодні Міжнародного дня біженця, який відзначається 20 червня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА