21:25 19.06.2018

Зміна візового кодексу підвищить вартість віз в ЄС, передбачить покарання країн за відмову приймати назад мігрантів

2 хв читати
Зміна візового кодексу підвищить вартість віз в ЄС, передбачить покарання країн за відмову приймати назад мігрантів

Комітет постійних представників країн ЄС схвалив у вівторок мандат на переговори Ради ЄС з Європарламентом за пропозицією про внесення змін до візового кодексу Євросоюзу.

"Ефективне управління міграцією включає в себе забезпечення того, що ми зможемо повернути назад тих, хто не має права залишатися у нас. Нові правила кодексу надають нам ще один інструмент для відповіді тим третім країнам, які не хочуть повертати своїх власних громадян", - наводяться в поширеному в Брюсселі комюніке слова глави МВС головуючої в Раді ЄС Болгарії Валентина Радєва.

За його словами, Європарламенту пропонується прийняти, що Єврокомісія "буде регулярно оцінювати співпрацю третіх країн щодо реадмісії".

"У тих випадках, коли країна не співпрацює (з повернення мігрантів - ІФ), Єврокомісія запропонує Раді ЄС прийняти постанову, яка застосовує конкретні обмежувальні візові заходи, пов'язані з оформленням візи і отриманням візи", - попереджають в Брюсселі.

Ґрунтуючись на цьому мандаті, головування Ради ЄС почне переговори з Європейським парламентом після того, як той визначить свою позицію.

Пропозиції для переговорів передбачають також низку технічних і бюрократичних удосконалень для законослухняних прохачів віз, таких як можливість подавати запит на візу за 6 місяців, але не пізніше ніж за 15 днів до поїздки, заповнювати та подавати заявку в електронному вигляді.

Очікується, що нові правила чітко визначать, яка держава-член ЄС компетентна розглядати заявку на візу, якщо передбачувана поїздка охоплює кілька держав-членів. Буде введено узгоджений підхід до видачі багаторазових в'їзних віз для звичайних мандрівників з позитивною візовою історією з метою поступового збільшення періоду видачі віз на термін від 1 року до 5 років.

"Щоб держави-члени могли краще покривати витрати на оформлення віз, не створюючи труднощів заявникам, вартість візи буде збільшена до 80 євро. Регламент також введе механізм для оцінки кожні три роки необхідності перегляду суми візового збору", - повідомили в Раді ЄС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА