13:05 20.06.2018

Регламентний комітет ВР повернув Парубію подання на зняття недоторканності з нардепів Вілкула і Колєснікова

2 хв читати
Регламентний комітет ВР повернув Парубію подання на зняття недоторканності з нардепів Вілкула і Колєснікова

Комітет з питань регламенту Верховної Ради вирішив, що не може розглядати подання про надання згоди парламенту на притягнення до кримінальної відповідальності співголови фракції "Опозиційний блок" Олександра Вілкула та народного депутата від цієї фракції Дмитра Колєснікова.

Згідно з рішенням комітету, оприлюдненим на його сайті, подання повернуть голові Верховної Ради Андрію Парубію з огляду на те, що комітет "позбавлений можливості розглядати" ці подання від 15 травня.

У рішеннях зазначено, що 20-денний термін, відведений регламентом на розгляд подань у комітеті, витік.

О.Вілкул та Д.Колєсніков, слова яких наведено в рішеннях комітету, стверджують, що не отримали матеріалів подань у повному обсязі.

Згідно з рішеннями комітету, нардепи також не надали письмових пояснень, як це передбачено регламентом.

Комітет вирішив повернути обидва подання А.Парубію і пропонує спікеру звернутися до генерального прокурора України з проханням роз'яснити статус долучених до супровідних листів матеріалів, які обґрунтовують подання, щоб з'ясувати, які саме матеріали мають бути надані для надання їм пояснень.

Як повідомлялося, генпрокурор України Юрій Луценко вніс в апарат Верховної Ради подання про надання згоди парламенту на притягнення до кримінальної відповідальності Д.Колєснікова та О.Вілкула.

Що стосується Д.Колєснікова, то слідство встановило: перебуваючи на посаді голови Агентства держмайна України, він вчинив "певні дії", внаслідок чого стало можливим відчуження об'єктів нерухомості - виробничого та лабораторно-побутового корпусу державного підприємства "Науково-дослідний і конструкторсько-технологічний інститут трубної промисловості ім. Я.Осади" в Дніпрі загальною площею майже 7 тис. кв. м.

О.Вілкул, будучи головою Дніпропетровської облдержадміністрації, протягом 2011-2012 років видавав розпорядження про зміну цільового призначення земельних ділянок площею 21 га начебто із земель запасу сільгосппризначення (пасовища), а насправді - із земель колективної власності пайовиків двох сільськогосподарських підприємств Нікопольського району. Крім того, він видав розпорядження про зміну цільового використання 23 земельних ділянок загальною площею понад 45 га, що перебували у власності ТОВ "АРТ ЛЕНД", із земель сільськогосподарського призначення на землі промисловості.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА