14:37 20.06.2018

За допомогою терору Росія намагається підірвати ситуацію в Україні зсередини - Турчинов

2 хв читати

У спробах дестабілізувати Україну зсередини Російської Федерації застосовує широкий спектр гібридних методів і засобів, зокрема терор і диверсії, заявляє секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов.

"Одне з головних завдань Росії - це внутрішня дестабілізація нашої країни. Вони розуміють, що у них немає сьогодні можливості безкарно, без жорсткого опору, забезпечити свій воєнний наступ. Тому їхній головний пріоритет - спробувати підірвати ситуацію в Україні зсередини. Посіяти паніку, хаос, зламати готовність українців до опору. Для цього використовується широкий арсенал засобів - від інформаційної війни до банального терору", - сказав О.Турчинов в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Як приклади такого терору він навів замахи на колишнього депутата Державної думи РФ Дмитра Вороненкова, громадянську активістку і військовослужбовця Аміну Окуєву, а також зірвану в ході спецоперації Служби безпеки України спробу вбивства опозиційного російського журналіста Аркадія Бабченка. "Все це - ланки одного ланцюга", - підкреслив секретар РНБО.

"Арсенал засобів гібридної війни, проведеної в нашому тилу, доволі широкий. Це і підживлення, скажімо так, радикальних сил, які декларують готовність до силових сценаріїв зміни влади. Це і спроба створення розгалуженої агентурної мережі для проведення терористичних і бойових операцій, забезпечення їх російськими спецслужбами зброєю та боєприпасами... Додайте до цього потоки інформаційного бруду і дезінформації, потужні кібератаки, безперервну енергетичну і економічну війну і т.д. Ось далеко не повний сегмент внутрішніх гібридних загроз, до Другим постійно повинна протистояти наша країна ", - розповів Турчинов.

Він нагадав і про "справу Савченко". "Ви знаєте, ця тема відійшла на задній план, але хто передавав зброю Рубану і Савченко? Хто? Це підконтрольні ФСБ підрозділи на окупованому Донбасі, які були задіяні для озброєння так званого українського підпілля. Це не бутафорія, а реальна зброя, здатна привести до величезних кривавих жертв серед цивільних людей. Саме такий розвиток подій необхідний кремлівським кураторам", - зазначив секретар РНБО.

При цьому О.Турчинов підкреслив, що Служба безпеки України протистоїть спробам РФ дестабілізувати обстановку в регіонах, яких не торкнулася війна, і проводить по країні локальні антитерористичні операції.


Повний текст інтерв'ю О.Турчинова буде опубліковано на сайті агентства "Інтерфакс-Україна"

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА