14:50 20.06.2018

Після будь-яких реформ Конституції президент повинен залишатися Верховним головнокомандувачем і відповідати за зовнішню політику - Турчинов

2 хв читати
Після будь-яких реформ Конституції президент повинен залишатися Верховним головнокомандувачем і відповідати за зовнішню політику - Турчинов

 Під час будь-яких змін Конституції України за президентом країни повинні зберегтися посада Верховного головнокомандувача і повноваження в сфері міжнародних відносин, оскільки в умовах військової агресії і необхідності максимально оперативного вирішення завдань інститут колегіального прийняття рішень неефективний, заявляє секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов.

"Посада Верховного головнокомандувача повинна залишатися за президентом, її не можна віддавати керівнику колегіального органу. Це ж, я переконаний, стосується і міжнародних відносин... Будь-які реформи можуть бути, але президент повинен залишитися Верховним головнокомандувачем і відповідати за зовнішню політику", - сказав О. Турчинов в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Він нагадав, що не з чуток знає специфіку роботи уряду, оскільки "має досвід роботи в складний для України період в Кабінеті Міністрів, в якому для прийняття будь-якого рішення необхідно заручитися підтримкою більшості членів уряду".

"А в умовах, коли необхідно приймати рішення швидко, без обговорень, коли необхідно бути в епіцентрі подій, брати одноосібно на себе відповідальність, така схема не працює", - зазначив секретар РНБО.

Говорячи про можливість внесення змін до Конституції України, О.Турчинов зазначив, що теоретично, при наявності в парламенті 300 голосів, народні депутати можуть це зробити.

"Але при цьому я переконаний, що будь-які реформи, коли країна в умовах військової агресії, не повинні передбачати ліквідацію інституту президента. Ми не можемо зробити посаду президента бутафорською, залишити для неї тільки представницькі функції", - підкреслив він.


Повний текст інтерв'ю О.Турчинова буде опублікований на сайті агентства "Інтерфакс-Україна"

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА