19:28 20.06.2018

Глава МЗС Латвії обговорив із Порошенком важливість активної міжнародної кампанії зі звільнення українських політв'язнів у РФ

1 хв читати
Глава МЗС Латвії обговорив із Порошенком важливість активної міжнародної кампанії зі звільнення українських політв'язнів у РФ

Президент України Петро Порошенко і міністр закордонних справ Латвії Едгар Рінкевичс (Edgars Rinkēvičs) під час зустрічі в Києві обговорили перспективи розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі та протидію російському втручанню у вибори в Україні та країнах Європейського Союзу.

Як повідомляє в середу прес-служба президента України, П.Порошенко розповів главі МЗС Латвії про ситуацію на Донбасі, зокрема про продовження обстрілів із використанням важкого озброєння з боку проросійських бойовиків. Потім "було обговорено перспективи розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі".

Сторони також звірили позиції напередодні саміту Україна-ЄС і заходів у рамках липневого саміту НАТО в Брюсселі.

П.Порошенко подякував латвійській стороні за активну підтримку європейської та євроатлантичної інтеграції України.

"Глава зовнішньополітичного відомства Латвії наголосив на важливості активної міжнародної кампанії з метою звільнення українських політв'язнів із російських в'язниць", - зазначено в повідомленні.

Окрему увагу П.Порошенко та Е.Рінкевичс приділили "рішучій протидії російському втручанню в демократичні виборчі процеси в Україні та країнах ЄС".

Також президент України висловив подяку Латвії за незмінну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, солідарність і допомогу латвійської сторони у протидії російській агресії, а також за засудження і невизнання незаконної окупації Криму.

П.Порошенко високо оцінив послідовну позицію Латвії про необхідність продовження Європейським Союзом санкцій проти Росії до повного відновлення територіальної цілісності України разом із Кримом.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА