19:53 20.06.2018

Парламент Угорщини прийняв поправки, що утрудняють нелегалам отримання притулку

2 хв читати
Парламент Угорщини прийняв поправки, що утрудняють нелегалам отримання притулку

Парламент Угорщини прийняв в середу низку поправок до законодавства, а також закон, відомий як "Стоп Сорос", які вводять обмеження на розміщення нелегалів в країні, а також криміналізують організовану допомогу таким іммігрантам, повідомляє агентство Associated Press.

За ці заходи проголосували 159 депутатів - представники правлячої партії "Фідес - Угорський громадянський союз" і ультраправої партії "Йоббік", проти - п'ять парламентаріїв.

"Угорський народ з повною на те підставою очікує, що уряд використовує всі необхідні заходи в боротьбі з нелегальною імміграцією", - наводять західні ЗМІ слова з коментаря глави МВС Угорщини Шандора Пінтера до законопроектів.

"Пакет законопроектів "Стоп Сорос" служить цій меті, роблячи організацію нелегальної імміграції кримінальним злочином. Ми хочемо використовувати ці законопроекти, щоб не дати Угорщині перетворитися в країну іммігрантів", - зазначив міністр.

ЗМІ уточнюють, що відповідно до положень закону "Стоп Сорос" правопорушник може бути засуджений до тюремного ув'язнення за роботу на неурядову організацію, яка надає допомогу нелегалам.

Також влада заборонила просити притулку в Угорщині тим нелегалам, які прибули з території третіх країн, де їм нічого не загрожує.

Крім цього, в угорську конституцію внесено поправку, яка забороняє поселення "іноземних груп населення" в Угорщині.

Плани угорської влади посилити законодавство в міграційній сфері раніше вже викликали критику з боку ЄС, ООН і неурядових організацій, які сприяють нелегалам.

Західні ЗМІ раніше повідомляли, що прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан в останні місяці перед парламентськими виборами квітня 2018 року, на яких його партія в результаті здобула перемогу, в своїх виступах приділяв більше часу фігурі Джорджа Сороса - вихідця з Угорщини та американського фінансиста й інвестора. Орбан звинувачує Сороса в прагненні підірвати в своїх інтересах християнську Угорщину і Європу, використовуючи для цього імміграцію мусульман, а також засновані Соросом неурядові організації.

У свою чергу британська телерадіокорпорація Бі-бі-сі нагадує, що в розпал міграційної кризи через Угорщину проїхали близько 400 тисяч нелегалів перш, ніж Орбан віддав розпорядження будувати загородження для стримування потоку. Пізніше прем'єр відмовився прийняти квоти ЄС на прийом іммігрантів.

У 2015 році в Угорщині хотіли отримати притулок 177 тисяч чоловік, проте влада задовольнила лише кілька сотень прохань. У 2017 році кількість прохань впала до 3,2 тисяч, повідомляє Бі-бі-сі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА