16:38 21.06.2018

Нардеп Власенко просить Верховний Суд скасувати укази президента про призначення Головатого суддею КС, Жебрівського - аудитором НАБУ

2 хв читати
Нардеп Власенко просить Верховний Суд скасувати укази президента про призначення Головатого суддею КС, Жебрівського - аудитором НАБУ

Народний депутат з фракції ВО "Батьківщина" Сергій Власенко просить Верховний суд визнати незаконними та скасувати укази президента України Петра Порошенка про призначення Сергія Головатого суддею Конституційного суду України і Павла Жебрівського - аудитором Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

"Сьогодні до Верховного Суду я подав два адміністративні позови про визнання протиправними, незаконними та скасування двох указів президента. Перший - про призначення Сергія Петровича Головатого суддею Конституційного суду. І другий - про призначення пана Павла Жебрівського аудитором НАБУ", - повідомив С.Власенко журналістам в четвер у Києві.

На думку народного депутата, С.Головатий та П.Жебрівський не відповідають критеріям, встановленим у законодавстві, щоб бути призначеними на відповідні посади.

С.Власенко зазначив, що закон про КС вимагає, щоб крім відповідності іншим критеріям суддя мав високі моральні якості, яким, на думку депутата, С.Головатий не відповідає.

"Як на мене, людина, яка за своє політичне життя змінила п'ять політичних фракцій, людина, картка якої голосувала за "Харківські угоди", людина, яка підписала подання про скасування змін до Конституції, точно не відповідає і не має високих моральних якостей , - пояснив С.Власенко.

Що стосується звернення про скасування указу президента про призначення П.Жебрівського аудитором, С.Власенко зазначив, що, відповідно до закону про Національне антикорупційне бюро, аудитором слід призначати неупереджену, політично незаангажовану людину, у якої мають бути спеціальні навички проведення аудиту та значний досвід роботи в органах досудового розслідування за кордоном.

"Я хочу подивитися на досвід пана Жебрівського. Якщо він розповість, що 20 років тому був слідчим або 2 роки тому був півроку керівником департаменту в прокуратурі, я не вважаю, що це значним досвідом такої роботи", - пояснив С.Власенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА