20:29 21.06.2018

У Великої Британії більше немає шансів зупинити Brexit

2 хв читати
У Великої Британії більше немає шансів зупинити Brexit

Після того, як Палата громад прийняла поправку, що надає парламенту більший контроль над процесом виходу Великої Британії зі складу Євросоюзу, шанси зупинити Brexit "дорівнюють нулю", заявив міністр міжнародної торгівлі королівства Ліам Фокс у четвер.

Міністр назвав рішення парламенту "рішучим кроком", після якого назад шляху немає.

"Щоб ні в кого не залишилося сумнівів: шанси того, що Велика Британія зупинить процес виходу з Євросоюзу, дорівнюють нулю", - заявив Л.Фокс, слова якого наводять британські ЗМІ.

Напередодні Палата громад підтримала поправку про надання парламенту додаткових повноважень з контролю за процесом виходу країни зі складу ЄС.

Згідно з цим рішенням, тепер уряд повинен буде отримати схвалення законодавчого органу перш, ніж укласти фінальну угоду з Брюсселем щодо умов виходу з ЄС.

Раніше цього тижня Палата лордів виступила за надання права парламенту накладати вето на підсумкову угоду між Лондоном та Брюсселем. За нього проголосували 354 члени верхньої палати британського парламенту, проти - 235. Після цього поправку було направлено на розгляд до Палати громад.

Представник британського прем'єр-міністра Терези Мей заявляв, що уряд виступає проти цієї ініціативи, оскільки вона "може підірвати здатність ведення переговорів так, щоб укласти найкращу угоду для Великої Британії".

Процес виходу Великої Британії з ЄС було запущено 29 березня 2017 року після того, як євроскептики більшістю голосів здобули перемогу на референдумі 2016 року. Раніше в Лондоні заявляли, що Велика Британія офіційно завершить процес виходу з Євросоюзу 29 березня 2019 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА