13:32 22.06.2018

Понад 40% жителів Німеччини виступають за відставку Меркель з посади канцлера

2 хв читати
Понад 40% жителів Німеччини виступають за відставку Меркель з посади канцлера

Громадяни Німеччини не мають єдиної думки щодо того, чи необхідно піти у відставку канцлеру ФРН Ангелі Меркель, їхні думки розділилися майже порівну, свідчать результати опитування, проведеного інститутом громадської думки Yougov.

Так, близько 43% респондентів вважають, що А.Меркель слід залишити свою посаду, а 42% позитивно оцінюють її роботу й не бачать необхідності у відставці. При цьому 15% опитаних не змогли відповісти.

Згідно з результатами опитування, до А.Меркель найбільш позитивно ставляться прихильники партії "зелених", а найгірше - прихильники право-популістської партії "Альтернатива для Німеччини" (АДН). Серед тих, хто голосував за АДН, лише 6% хотіли би бачити А.Меркель на посаді канцлера Німеччини.

Серед тих німців, які підтримують "лівих", майже 50% упевнені, що А.Меркель добре виконує свої обов'язки на посаді канцлера.

Ставлення до А.Меркель серед прихильників альянсу Християнсько-демократичного союзу (ХДС) і Християнсько-соціального союзу (ХСС), який вона очолює, виявилося неоднозначним. Так, 27% прихильників альянсу вважають, що А.Меркель час піти з посади канцлера. Натомість на її користь виступають близько 63% прихильників ХДС/ХСС.

Близько 30% опитаних побоюються, що урядова коаліція може розпастися через розбіжності у сфері нелегальної імміграції. У свою чергу 45% переконані, що коаліції з ХДС, ХСС і Соціал-демократичної партії Німеччини в найближчому майбутньому ніщо не загрожує.

При цьому половина жителів Німеччини стверджують, що урядова коаліція, ймовірно, не проіснує до наступних виборів, які відбудуться у 2021 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА