15:47 22.06.2018

Угорщина вимагає продовжити перехідний період імплементації українського закону про освіту в Україні та скасувати його дію для приватних шкіл - Сіярто

1 хв читати
Угорщина вимагає продовжити перехідний період імплементації українського закону про освіту в Україні та скасувати його дію для приватних шкіл - Сіярто

Угорщина вимагає продовжити перехідний період імплементації закону "Про освіту" в Україні та скасувати дію цього закону для приватних шкіл, заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто.

"Ми просимо лише про одне - щоб це (вивчення української мови - ІФ) робилося так, щоб не заважати національним меншинам. Навчання угорською мовою не повинне страждати від того, що українська влада прагне підвищити рівень володіння державною мовою... Пані міністр (міністр освіти і науки України Лілія Гриневич - ІФ) заявила, що Україна поважає і виконає всі рекомендації Венеціанської комісії. Ми сподіваємося, що на підставі цього український парламент нарешті ухвалить закон про продовження перехідного періоду", - сказав П.Сіярто за підсумками українсько-угорських консультацій у Закарпатській області у п'ятницю.

"Також ми очікуємо, щоб було виконано рекомендацію про те, що приватні школи не підпадатимуть під вимоги цього закону", - додав глава МЗС Угорщини.

Він також зазначив, що необхідно виконати ще багато роботи, щоб повернутися на колишній рівень двосторонніх відносин між Україною та Угорщиною.

"Ми раді тому, що були зроблені певні кроки вперед, але треба розуміти, що ми ще маємо докласти великих спільних зусиль для того, щоб повернутися до того контексту і настрою, які були характерні для наших відносин ще у вересні минулого року", - додав П.Сіярто.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА