16:31 22.06.2018

Влада Каталонії розірвала протокольні відносини з королівським двором Іспанії

2 хв читати
Влада Каталонії розірвала протокольні відносини з королівським двором Іспанії

 Влада Каталонії заявила, що розриває протокольні відносини з іспанським королівським двором, повідомила в п'ятницю газета "Мундо".

Згідно із заявою глави женералітету (виконавчої влади) Каталонії Кіма Торре, ні він, ні будь-який інший член уряду Каталонії більше не будуть присутніми на заходах, організованих іспанським королівським двором. Крім того, женералітет не запрошуватиме представників іспанської монархії на організовані каталонською владою заходи.

К.Торра також оголосив, що йде з посади почесного віце-президента фонду принцеси Жиронської, одним з опікунів якого є король Іспанії.

К.Торра зазначив, що до останнього сподівався, що "король подумає і вибачиться за те, що допомагав "жорстокості на референдумі про незалежність Каталонії". "27 вересня ми проголосили незалежність, ми хочемо, щоб волю людей поважали, ми не піддані", - сказав К.Торра.

Водночас він не відмовився від участі у відкритті Середземноморських ігор в каталонському місті Таррагоні. Там глава женералітету намір вручити королю Філіпу VI, який також буде присутній на заході, доповідь про "насильство на референдумі", зазначає газета "Мундо".

"У Каталонії розпоряджаються каталонці, і оскільки це наш дім, вони нас не проженуть", - сказав К.Торра, коментуючи рішення поїхати на Середземноморські ігри.

У Каталонії 1 жовтня 2017 року відбувся референдум про незалежність від Іспанії. В результаті влада автономії заявила, що за відділення від Іспанії висловилися 90% тих, хто голосував на плебісциті.

Влада Іспанії, як і король Філіп VI, не визнали результатів референдуму.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА