19:57 22.06.2018

Ухвалений закон про нацбезпеку гарантує бюджетне фінансування ВПК України на найближчі роки

2 хв читати
Ухвалений закон про нацбезпеку гарантує бюджетне фінансування ВПК України на найближчі роки

Під час робочої поїздки до Запорізької області президент України Петро Порошенко відвідав "Науково-виробничий комплекс "Іскра" та поспілкувався з колективом підприємства, відзначивши вагомість їхнього внеску в обороноздатність країни і запевнивши в підтримці вітчизняного військово-промислового комплексу.

"Глава держави наголосив, що продукція заводу відіграє важливу роль у захисті незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України і подякував трудовому колективу за сумлінну працю і високий професіоналізм. Президент наголосив, що дуже важливим є той факт, що це високотехнологічне військове виробництво базується на використанні українських комплектувальних, або виготовлених у співробітництві з країнами-партнерами України", - повідомляє в п'ятницю ввечері прес-служба президента.

П.Порошенко зазначив, що "пріоритетним має бути забезпечення української армії і лише потім - військово-технічний експорт".

"Передусім ми маємо задовольнити українські Збройні сили. І тому ми виділяємо 5% ВВП для оснащення ЗСУ, чого ніколи не було в історії України", - наголосив президент.

Він також зазначив, що $1,5 млрд, "які були вкрадені у народу України попередньою владою", і які вдалося повернути, йдуть не лише на обладнання комфортабельних гуртожитків для військових, але і на закупівлю сучасного озброєння, яке виготовляється військово-промисловим комплексом України.

Президент наголосив, що завдяки пріоритетності у підтримці вітчизняного ВПК вдалося розробити і запустити у виробництво "наші контрбатарейні станції, які за своїми характеристиками вище тих, які нам пропонують на зовнішніх ринках".

За його словами, це ж стосується і радіолокаційних станцій у форматі 3D.

"Головний капітал - це люди, це робочі руки. Саме завдяки вам, вашій роботі, вашому колективу - унікальному колективу, збереженому в надважких умовах", - наголосив президент і відзначив важливість завантаження підприємств ВПК на 100% для Збройних сил України. Він також додав, що закон "Про національну безпеку України", ухвалений Верховною Радою напередодні, гарантує бюджетне фінансування ВПК на найближчі роки.

"Внесок кожного з вас в обороноздатність країни не менша, ніж внесок солдата на передовій, внесок дипломата, який забезпечує світову коаліцію на підтримку України", - сказав президент колективу підприємства.

Як повідомляє прес-служба глави держави, П.Порошенко також узяв участь у переданні Збройним силам України новітніх зразків сучасної техніки, що виробляються на підприємстві "Іскра".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА