12:24 23.06.2018

На початку липня відбудеться наступний раунд консультацій між міністерством освіти України та угорською громадою – Клімкін

2 хв читати
На початку липня відбудеться наступний раунд консультацій між міністерством освіти України та угорською громадою – Клімкін

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін наголошує, що досягнуто домовленостей з угорською стороною щодо реалізації Закону України "Про освіту" щодо мови і про продовження перехідного періоду імплементації мовної норми.

"Спочатку угорська сторона наполягала на поверненні до того, що було, – фактично переписати статтю сьому нашого нового закону про освіту. Це вже "до побачення", тобто це вже пройшло. Всі чудово розуміють, що цей закон спрямований на допомогу нашим громадам. Зараз ми говоримо не про зміни у цій статті (мовній), а яким чином цей закон реалізувати", – сказав П.Клімкін журналістам у суботу в м.Трускавці (Львівська обл.).

За його словами, для цього потрібно збільшити перехідний період імплементації закону. "Ми повинні навчити вчителів, змінити методики... Нам потрібні обміни. Ми зараз домовляємося про обміни (між вчителями – ІФ)... Вже не йдеться про пом'якшення умов (мовної статті – ІФ), а про те, як реалізувати закон", – пояснив глава МЗС.

П.Клімкін також повідомив про домовленості щодо проведення наступного раунду консультацій між Міністерством освіти і науки України та угорською громадою на початку липня.

Загалом він позитивно оцінив переговори з угорською стороною, що відбулися напередодні на Закарпатті. "Учора були переговори з нашими угорськими колегами. Звісно, у нас залишаються питання, які потрібно з ними вирішувати. Але головне – почався реальний діалог. Всі чудово розуміють – і громада, і наші угорські колеги, що ми не можемо повернутися до статус-кво. Це неможливо і не потрібно", – наголосив глава МЗС.

"Вважаю, що загалом переговори були непростими, але позитивними. У нас є позитивна динаміка діалогу", – підсумував П.Клімкін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА