11:49 24.06.2018

Делегація України візьме участь у конференції ОЗХО в Гаазі 26-18 червня – МЗС

1 хв читати
Делегація України візьме участь у конференції ОЗХО в Гаазі 26-18 червня – МЗС

Делегація України на чолі із заступником міністра закордонних справ України Василем Боднарем візьме участь у Спеціальній сесії Конференції держав-учасниць Конвенції про заборону хімічної зброї (м. Гаага, Нідерланди) 26-28 червня, повідомляють у прес-службі Міністерства закордонних справ України.

Метою заходу є розгляд випадків застосування хімічної зброї в Сирії, Іраку, Малайзії і Великій Британії та знайдення механізмів запобігання такому застосуванню в майбутньому.

"Участь делегації в заході відповідає позиції України про недопущення застосування хімічної зброї та притягнення винних у її застосуванні до відповідальності, а також про діяльність Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХО) в цілому", – йдеться в повідомленні.

Очікується, що дискусії на сесії точитимуться навколо нещодавно оприлюдненого Великою Британією проекту рішення конференції. Зазначеним документом передбачається висловити засудження фактів застосування хімічної зброї як державами, так і недержавними суб'єктами, а також висловити підтримку професійній, неупередженій і незалежній діяльності Генерального директора і Технічного секретаріату ОЗХО.

Україна послідовно обстоює позицію про важливість повного і незворотного хімічного роззброєння під ефективним міжнародним контролем і розглядає Конвенцію про заборону хімічної зброї як дієвий інструменту цій сфері.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА