19:46 24.06.2018

Порошенко: дякую нескореному Володимирові Балуху за його лист і ще більше - за мужність

2 хв читати
Порошенко: дякую нескореному Володимирові Балуху за його лист і ще більше - за мужність

Президент України Петро Порошенко відповів на лист українського політв'язня Володимира Балуха, який знаходиться в Роздольненському ізоляторі тимчасового утримання в тимчасово окупованому Росією Криму.

"Ніхто не здолає народ, який співає український гімн навіть у кремлівських катівнях - незважаючи на заборони і під загрозою жорстокого покарання ... Дякую нескореному Володимирові Балуху за його лист і ще більше - за мужність", - написав П.Порошенко на своїй сторінці в Фейсбук у неділю ввечері.

Глава держави пообіцяв продовжувати роботу над звільненням усіх українських політв'язнів, що знаходяться в РФ.

"Ми продовжимо нашу боротьбу за звільнення всіх українських заручників, які перебувають в РФ, тимчасово окупованих Донбасі і Криму. І ми не припинимо цю боротьбу. Робив і буду робити все, щоб наблизити той момент, коли зможу потиснути Вашу руку на вільній українській землі", - написав президент України.

Як повідомлялося, український політв'язень В.Балух написав листа президенту України П.Порошенку, в якому розповів, як у сімферопольському СІЗО співали гімн України та застеріг Україну від "дзеркальної відповіді" на агресію Росії, повідомив заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз на своїй сторінці в Фейсбук.

"Показово, що 12 червня, день, на який Кремль нещодавно призначив "День Рассєї", коли ввечері в Сімферополі гримів китайський салют, з вікон СІЗО дружно звучало "Слава Україні" і не поодинокі ув’язнені співали український гімн", - йдеться в листі.

В.Балух зазначив, що практика терору, яку "неодмінно використовують правителі 1/7 частини суші планети Земля", як виявляється, найбільш живуча з усіх політичних "традицій", незалежно від кольору прапора над Кремлем.

"Але найбільше я хотів би вберегти Україну від скочування до "дзеркальної" відповіді на дії агресора! Зла на благо не буває", - написав він.

Політв'язень сподівається, що гіркий досвід історії з Росією згуртує цивілізований світ і додасть рішучості і солідарності діям керівництва України, щоб не заходити на "чергове коло кривавих лазень", а зупинити агресора, нехай навіть зазнавши при цьому тимчасових фінансових втрат і деяких незручностей у бізнесі.

"Буду відвертим: я не голосував за вас на виборах .... Але вперта боротьба тих, хто потрапив в лапи ... Робить Вам неабияку честь", - додав В.Балух у листі президенту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА