15:47 25.06.2018

До Ради можуть пройти шість партій, без урахування політсил Вакарчука і Зеленського - опитування КМІС

2 хв читати
До Ради можуть пройти шість партій, без урахування політсил Вакарчука і Зеленського - опитування КМІС

 Шість політичних сил мали б шанси пройти до складу Верховної Ради, якби парламентські вибори відбулися в середині червня (при цьому в списках немає партій Святослава Вакарчука і Володимира Зеленського), про що свідчать результати червневого опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС).

Згідно з оприлюдненими в понеділок даними дослідження, з урахуванням співвідношення відсотка тих, хто визначився з вибором, 21,6% респондентів проголосували б за партію ВО "Батьківщина" (лідер Юлія Тимошенко), 15,9% - за партію "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка, 11,4% - за партію "Опозиційний блок", 11,1% - за Радикальну партію Олега Ляшка. На 10,5% могла б розраховувати партія "За життя" Вадима Рабиновича, 7,9% - партія "Блок Петра Порошенка "Солідарність".

Відповідно до результатів опитування, не подолали б 5% бар'єр партії ВО "Свобода" і "Об'єднання "Самопоміч" (по 4,6%), Аграрна партія (1,9%). На інші політсили припало б 10,3% голосів респондентів загалом.

Якби в списках політсил були партії С.Вакарчука і В.Зеленського, то голоси тих, хто визначився з вибором, розподілилися б таким чином: 19,5% проголосували б за ВО "Батьківщина", 14,4% - за "Громадянську позицію", 10,5% - за "Опозиційний блок", 10,3% - за партію "За життя". Радикальна партія О.Ляшка могла б претендувати на підтримку 9,7% опитаних, БПП - 7,3%, партія "Блок Святослава Вакарчука" - 6,2%, партія "Слуга народу" В.Зеленського - 5,2%. Решта партій не подолали б 5% бар'єр.

Опитування проводилося 7-21 червня 2018 року методом особистого інтерв'ю серед 2005 респондентів, які проживають у 110 населених пунктах усіх регіонів України, окрім АР Крим і непідконтрольних територій Луганської та Донецької областей, за стохастичною вибіркою, репрезентативною для населення України віком від 18 років. Статистична похибка вибірки (з ймовірністю 0.95 і за дизайн-ефекту 1,5) не перевищує 3,3% для показників, наближених до 50%, 2,8% - для показників, наближених до 25%, 2,0% - для показників, наближених до 10%, 1,4% - для показників, наближених до 5%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА