11:23 26.06.2018

Порошенко підписав техзакон про створення ВАКС

2 хв читати
Порошенко підписав техзакон про створення ВАКС

 Президент України Петро Порошенко у вівторок підписав ухвалений раніше Верховною Радою закон "Про створення Вищого Антикорупційного суду" (ВАКС).

"Я прийняв рішення, що саме сьогодні тут ми маємо підписати закон про запуск Антикорупційного суду. Закон, який було проголосовано в надзвичайно короткий термін у першому читанні та в цілому", - сказав П.Порошенко під час зустрічі з випускниками Київського інституту міжнародних відносин у вівторок у Києві.

Він також заявив, що хотів би, щоб випускники Київського інституту міжнародних відносин висували свої кандидатури на посади суддів Вищого антикорупційного суду.

"Дуже щасливий був би бачити випускників інституту серед кандидатів у судді Вищого антикорупційного суду. Рівень підготовки, я заявляю, достатній, а ще законодавець вписав "наявність міжнародного досвіду", а в кого міжнародний досвід має бути, якщо не у випускників інституту?" - зазначив П.Порошенко.

Верховна Рада схвалила президентський законопроект (№8497) про створення Вищого антикорупційного суду України 21 червня.

Цей закон є технічним і необхідний для початку діяльності ВАКС шляхом виконання вимог Конституції України, закону "Про Вищий антикорупційний суд" і закону "Про судоустрій і статус суддів".

У документі зазначено, що місцезнаходження, територіальна юрисдикція і статус ВАКС визначає відповідний закон про Вищий антикорупційний суд, який Верховна Рада ухвалила 7 червня поточного року.

Цим самим документом парламент доручив Кабінету Міністрів України вжити в межах компетенції заходів, пов'язаних зі створенням ВАКС, а Державній судовій адміністрації України - заходів, необхідних для реалізації закону про створення цього суду.

Закон про створення ВАКС набуває чинності з наступного дня після публікації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА