13:35 26.06.2018

Лист Ягланда з проханням про помилування Сенцова законодавчо не може стати підставою для якихось дій - Пєсков

2 хв читати
Лист Ягланда з проханням про помилування Сенцова законодавчо не може стати підставою для якихось дій - Пєсков

 Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що не в курсі, чи дійшло до Кремля послання генсека Ради Європи Турбйорна Ягланда з проханням помилувати українця Олега Сенцова, але зауважив, що з точки зору російського законодавства це не є підставою для будь-яких юридичних дій.

"Напевно, листа надіслали дипломатичними каналами. Поки що я не бачив цього листа, тому нічого не можу сказати", - сказав він журналістам у вівторок.

"Ви знаєте, що таке прохання з точки зору російського законодавства не може стати підставою для якихось дій, тому що ви знаєте, яка процедура помилування в Російській Федерації", - додав Пєсков.

Раніше у вівторок "Голос Америки" повідомив, що генеральний секретар Ради Європи подав офіційне прохання до президента Росії помилувати О.Сенцова. "Документ був відправлений, чекаємо офіційного підтвердження дипломатичними каналами Росії", - йдеться в повідомленні.

Як керівник РЄ, генсек у праві це зробити згідно з Європейською конвенцією з прав людини.

20 червня Т. Ягланд відвідав Москву, де зустрівся з президентом Російської Федерації, міністром закордонних справ Сергієм Лавровим і омбудсменом Тетяною Москальковою.

За словами заступника генсекретаря РЄ Даніеля Гольтгена, під час переговорів з В.Путіним питання звільнення українських політичних в'язнів він не порушував.

Т. Ягланд заявив після зустрічі з Т.Москальковою, що засуджений в РФ О.Сенцов повинен бути помилуваний з гуманітарних причин.

"Він може бути помилуваний з гуманітарних причин", - сказав Т. Ягланд. "Якщо необхідне прохання на його помилування, я із задоволенням його подам на підставі Європейської конвенції з прав людини", - сказав тоді Т. Ягланд.

Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону (РФ) в серпні 2015 року засудив О.Сенцова, затриманого в Криму в 2014 році, до 20 років колонії суворого режиму за створення на території півострова терористичного співтовариства.

О.Сенцов відбуває покарання в колонії суворого режиму в Ямало-Ненецькому автономному окрузі (РФ), більш відомій як "Білий ведмідь". 14 травня він оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, яких тримають в РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА