18:58 26.06.2018

Генсек РЄ говорить про необхідність обопільного звільнення ув'язнених в РФ та Україні

2 хв читати
Генсек РЄ говорить про необхідність обопільного звільнення ув'язнених в РФ та Україні

 Генеральний секретар Ради Європи (РЄ) Турбйорн Ягланд заявив у вівторок про намір домагатися звільнення українських ув'язнених у Росії і російських в Україні.

"Настав час нам всім сказати, що обидві сторони мають припинити цю агресивну діяльність, постаратися прийти до деескалації, включаючи звільнення ув'язнених, здійснення обміну ув'язнених", – заявив Т.Ягланд.

"По-перше, я порушуватиму питання пана Сенцова, але й також підніматиму ситуацію із іншими ув'язненими обох сторін, і продовжу це робити", – додав генсек Ради Європи.

"Але я не здамся, тому що я вважаю, що дуже важливо, щоб обидві сторони доклали зусиль до зниження напруженості, до зупинення будь-якої війни, чи то словесної, чи то війни зброєю, чи гібридної війни", – зазначив він.

У свою чергу, голова делегації Верховної Ради у ПАРЄ Володимир Ар'єв в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив про намір української сторони уточнити позицію Т.Ягланда, який говорить про політв'язнів і в Росії, і в Україні.

"На сьогодні Ягланд дедалі більше починає бути схожим на Педро Аграмунта (екс-президент ПАРЄ – ІФ): коли однією рукою робляться певні кроки, очевидно, узгоджені з Путіним, для того, щоб показати, що він може робити щось для України, а іншою проводиться політика у відповідності з політикою Кремля", – зазначив В.Ар'єв.

За його словами, українська делегація задасть Т.Ягланду запитання, "як це так – говорити, що є пропаганда з обох сторін, що є політв'язні з обох сторін".

При цьому В.Ар'єв нагадав про позицію української сторони: "В Україні російських політичних в'язнів немає. Є люди, які прийшли зі зброєю на українську землю вбивати українців і захоплювати українські території, це не політичні в'язні, це агресори. Тому риторика Ягланда з головою його видає".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА