16:09 29.06.2018

Лідери ЄС вбачають найефективніше вирішення проблеми мігрантів у підтримці економічного розвитку Африки

1 хв читати
Лідери ЄС вбачають найефективніше вирішення проблеми мігрантів у підтримці економічного розвитку Африки

 Партнерство з Африкою з метою соціально-економічного розвитку країн континенту є найефективнішим засобом вирішення проблеми нелегальної міграції, заявили європейські лідери у висновках саміту ЄС, що відбувається у Брюсселі.

"Європейський Союз та його держави-члени мають показати себе на висоті цього виклику. Ми повинні довести масштаб і якість нашої співпраці з Африкою до нового рівня. Це потребує не лише збільшеного фінансування для розвитку, а й заходів щодо створення нового сприятливого середовища для значного збільшення приватних інвестицій, і африканських, і європейських", - ідеться в постанові Євроради.

У документі наголошується на необхідності приділити особливу увагу освіті, охороні здоров'я, інфраструктурам, інноваціям, здоровому управлінню та створенню умов для самостійності жінок.

"Африка - наш сусід, і це має виражатися у збільшенні обмінів і контактів між населенням двох континентів на всіх рівнях громадянського суспільства. Співпраця між Європейським Союзом і Африканським союзом є важливим елементом наших відносин", - зазначено у висновках саміту ЄС.

Єврорада вважає, що ці відносини мають підтримуватися і ще більше розвиватися.

Глави держав і урядів також визнали за необхідне, щоб у рамках майбутнього довгострокового фінансового плану ЄС було передбачено "гнучкі інструменти", що дозволяють швидку процедуру надання коштів на боротьбу проти нелегальної міграції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА