08:42 30.06.2018

Посол США в Естонії подав у відставку через висловлювання Трампа

2 хв читати
Посол США в Естонії подав у відставку через висловлювання Трампа

Посол США в Естонії Джеймс Мелвілл-молодший, який протягом останніх трьох років очолював американську дипломатичну місію в прибалтійській республіці, подав у відставку через невдоволення висловлюваннями президента Дональда Трампа про союзників Вашингтона в Європі. Про це повідомляє Foreign Policy з посиланням на публікацію посла в Facebook, яку він поширив тільки серед друзів (виданню вдалося отримати доступ до посту).

"ДНК співробітника зовнішньополітичної служби запрограмована на підтримку політики, і ми з самого початку вчимося тому, що якщо коли-небудь настане такий момент, коли ви більше не зможете цього робити, ... треба йти у відставку. Я служив шести президентам і 11 держсекретарям, я ніколи не думав, що це мене наздожене", - написав дипломат.

"Для президента говорити, що Євросоюз "був створений, щоб використовувати США, нападати на нашу скарбничку", або що "НАТО теж погане, як НАФТА", не тільки невірно фактично, а й доводить мені, що прийшов час піти", - підкреслив Мелвілл.

Американський посол додав, що залишить свій пост "охоче і з глибокою вдячністю". Останнім робочим днем ​​Мелвілла буде 29 липня. Адміністрація США, зазначає видання, поки що не знайшла йому заміну.

Держдепартамент офіційно не прокоментував відставку свого посла в Естонії. Один з високопоставлених співрозмовників видання в зовнішньополітичному відомстві зазначив: "Це багато значить, коли той, хто домігся всього в своїй кар'єрі, каже: "Я не можу робити цього більше". Я просто намагаюся зрозуміти, хто наступний".

Видання додає, що цей пост американського посла здивував кількох чиновників Держдепартаменту, які співпрацювали з Мелвиллом і описували його як "неперевершеного професіонала".

Як випливає з досьє Меллвіла, розміщеному на сайті Держдепартаменту, послом США в Естонії він був призначений ще попереднім президентом Бараком Обамою в травні 2015 року. Як дипломат Мелвілл пропрацював близько 33 років. До керівництва дипмісією США в Естонії він працював заступником начальника місії в посольстві США в Берліні. Крім цього він встиг послужити в Росії, НДР (1986-1988 роки), на Сейшельських островах, у Парижі в НАТО. Мелвілл розмовляє російською, німецькою та французькою мовами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА