10:58 30.06.2018

Київ і Москва ведуть інформаційну гру навколо заручників - Безсмертний

2 хв читати
Київ і Москва ведуть інформаційну гру навколо заручників - Безсмертний

Україна може нашкодити процесу звільнення своїх громадян, ув’язнених в Росії, відповідно до Віденської конвенції цим повинні займатися консули, а не уповноважені з прав людини, заявив український політик і дипломат Роман Безсмертний.

"Відповідно до Віденської конвенції про консульські зносини - це функція консульства. Тому буде говорити Денісова або Москалькова - відповідь з боку кожної держави буде простою: а ви яким боком до цього?" - сказав Р.Безсмертний в ефірі телеканалу Newsone.

Він нагадав, що з точки зору міжнародного права війна в Україні є невизнаною, звідси кожна зі сторін використовує в своїй термінології ті фрази і терміни, які вважає за потрібне.

"Якщо це політв'язні, то до чого тут закон про екстрадицію (застосовується щодо кримінально засуджених), на який посилається Уповноважений з прав людини України? Таку ж позицію займає російська сторона. Триває підміна понять. Вибачте, але з російського та українського боку, окрім інформаційної гри, я не бачу, де тут інтереси і права цих нещасних людей", - підкреслив політик.

За словами Р.Безсмертного, в цій ситуації права людини - це тема консульств, які чітко діють відповідно до дипломатичних протоколів. При цьому політик зазначив, що президент України як дипломат за освітою і колишній міністр закордонних справ не може не знати про це. Тому найгірше те, що такі речі можуть робитися за його ініціативи або за його вказівкою, "як це було не раз", саме з політичною метою, зазначив Р.Безсмертний.

Він нагадав, що в ситуації з Надією Савченко просив консулів бути обережними і добирати кожне слово, тому що це могло привести до припинення не тільки обміну, а й будь-яких контактів. "Тема дотримання дипломатичного протоколу, функцій кожної людини в цьому процесі - надважлива. Цей порядок відпрацьовували багато країн, ці норми написані кров'ю людською, і нехтувати ними не можна", - зазначив політик.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА