11:35 02.07.2018

ВР цього тижня розгляне призначення нових членів ЦВК, - Парубій

2 хв читати
ВР цього тижня розгляне призначення нових членів ЦВК, - Парубій

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій має намір запропонувати народним депутатам найближчого пленарного четверга, 5 липня, звільнити членів Центральної виборчої комісії (ЦВК), термін повноважень яких закінчився, і призначити замість них нових.

"У четвер я пропоную розпочати день із розгляду питання про звільнення членів Центральної виборчої комісії і, відповідно, після цього призначення нових членів виборчої комісії", - повідомив спікер на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій, депутатських груп і комітетів Верховної Ради в понеділок у Києві.

А.Парубій нагадав, що запропонував керівникам фракцій провести консультації щодо призначення нових членів ЦВК і провести консультації до 1 липня.

При цьому спікер додав, що обіцяв винести це питання на розгляд сесійної зали після цієї дати, навіть якщо компромісу не буде досягнуто.

Він зазначив, що у вівторок народні депутати продовжать розглядати в другому читанні законопроект (№8296) щодо санкцій стосовно неплатників аліментів дітям.

За словами А.Парубія, у вівторок ВР також розгляне блок питань у сфері інформаційної політики, а в середу - традиційно ратифікація.

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко рекомендував 14 кандидатур на 13 місць у ЦВК. Зокрема, були запропоновані: Алла Басалаєва, Наталія Бернацька, Михайло Вербенський, Андрій Євстігнєєв, Ірина Єфремова, Ольга Желтова, Олег Конопольський, Світлана Кустова, Ольга Лотюк, Віталій Плукар, Євген Радченко, Тетяна Сліпачук, Леонтій Шипіилов, Тетяна Юзькова.

18 квітня 2018 року парламентський комітет із правової політики та правосуддя рекомендував Верховній Раді розглянути подання президента України щодо призначення нових членів ЦВК.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Атаки на російські НПЗ є відповіддю на руйнування енергосистеми України

Кулеба: Завдання номер один - повернення українсько-індійських відносин до довоєнного рівня

Чутки про комунальний колапс у Києві – фейк

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА