14:40 02.07.2018

Порошенко просить ВР ратифікувати угоду з Нідерландами про співпрацю в притягненні до відповідальності винних у катастрофі MH17

2 хв читати
Порошенко просить ВР ратифікувати угоду з Нідерландами про співпрацю в притягненні до відповідальності винних у катастрофі MH17

Президент України Петро Порошенко просить Верховну Раду ратифікувати угоду з Нідерландами про співпрацю в питанні притягнення до відповідальності осіб, винних у катастрофі рейсу MH17 "Малазійських авіаліній" у липні 2014 року над Донбасом, заявляє представник глави держави в українському парламенті Ірина Луценко (фракція "Блок Петра Порошенка").

"Завершується слідство щодо збитого "Боїнга" MH17. Президент України щойно підписав законопроект про ратифікацію. Вже 12 червня поточного року Королівство Нідерландів ратифікувало угоду з Україною щодо міжнародного правового співробітництва стосовно злочинів, пов'язаних зі збитим літаком рейсу MH17 "Малазійських авіаліній" 17 липня 2014 року", - заявила вона на засіданні погоджувальної ради Верховної Вади в понеділок у Києві.

І.Луценко зазначила, що відповідний законопроект буде зареєстровано у Верховній Раді в понеділок.

"Я прошу шановних колег ... винести його на найближче голосування для того, щоб спільними зусиллями українська прокуратура й наші органи, Міністерство юстиції активно долучилися до цього процесу, щоб ми вже визначили злочинців, змогли спільними зусиллями їх покарати", - заявила представник президента у ВР.

Раніше німецьке видання DW повідомило, що 12 червня парламент Нідерландів схвалив угоду з Україною стосовно переслідування відповідальних за аварію малайзійського "Боїнга" рейсу МН17 на Донбасі в 2014 році, що передбачає, зокрема, використання судами відеозв'язку.

За інформацією видання, затверджений договір закріплює положення про те, що судовий процес відбудеться в нідерландському суді, найімовірніше, в Гаазі. При цьому, якщо буде оголошено обвинувальні вироки, вони можуть бути виконані на території України, якщо засуджених не видадуть Нідерландам.

Схвалення угоди "є важливим кроком на шляху до пошуку істини та притягнення підозрюваних до суду, тим самим задовольняючи вимоги родичів жертв", - заявив міністр закордонних справ Нідерландів Стеф Блок.

Літак "Боїнг" авіакомпанії "Малазійських авіаліній", що виконував рейс МН17 Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий У небі над Донецькою областю 17 липня 2014 року. На його борту перебували 298 людей. Усі вони загинули.

Раніше у спільній слідчій групі, до якої входять фахівці з Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів і України, заявили, що ракета класу "земля-повітря", яка збила пасажирський літак на сході України, перебувала на озброєнні 53-ї зенітної ракетної бригади російських ЗС, що дислокується в районі Курська.

6 червня в уряді Нідерландів заявили, що не бачать підстав для притягнення України до відповідальності за аварію літака рейсу MH17 у небі над Донбасом за незакриття повітряного простору, про що офіційно було повідомлено депутатам нижньої палати парламенту (палаті представників) Нідерландів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА