20:47 02.07.2018

ЄС надає великого значення співробітництву з Туреччиною з проблеми мігрантів

1 хв читати
ЄС надає великого значення співробітництву з Туреччиною з проблеми мігрантів

Євросоюз вважає дуже важливим співробітництво з Туреччиною з проблеми нелегальної міграції і біженців, продовжує роботу з турецькими партнерами, заявив в понеділок офіційний представник Єврокомісії Маргарітіс Схінас на брифінгу в Брюсселі.

Разом з тим, він був змушений нагадати, що 3 млрд євро, які виділялися за згодою ЄС з Туреччиною в рамках врегулювання міграційної кризи, призначалися не турецькому уряду, а на потреби біженців.

"Це гроші не для Туреччини. Це гроші для 3 млн біженців, яких люб'язно прийняли на турецькій території. Тобто, наша співпраця структурована таким чином, щоб приймаючі країни могли гарантувати для мігрантів прийнятні умови", - сказав М.Схінас на брифінгу, відповідаючи на репліку, що передбачені угодою гроші ЄС надходять до неурядових організацій і не потрапляють турецькому уряду.

"Ми надаємо великого значення співробітництву з Туреччиною для того, щоб контролювати міграційні потоки, і це в рамках угоди, укладеної в березні 2016 року. Йдеться про динамічний процес, і ми, як і раніше, продовжуємо співпрацювати з турецькими партнерами, щоб знайти рішення", - підкреслив М.Схінас, зазначивши, що позиція країн ЄС щодо угоди Євросоюзу з Туреччиною, заснована на необхідності її повної реалізації, викладена в четвертому параграфі висновків саміту ЄС 28-29 червня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА