14:14 03.07.2018

Кабмін пропонує позбавляти волі на 3-7 років за контрабанду

2 хв читати
Кабмін пропонує позбавляти волі на 3-7 років за контрабанду

Кабінет Міністрів України пропонує передбачити кримінальну відповідальність за контрабанду товарів.

Згідно з інформацією на сайті українського парламенту, відповідний законопроект №8543 про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо криміналізації контрабанди товарів зареєстровано у Верховній Раді у вівторок і не внесено до порядку денного.

Уряд пропонує викласти в новій редакції ст. 201 Кримінального кодексу, згідно з якою за контрабанду товарів у значних розмірах пропонують карати позбавленням волі на термін від 3 до 7 років.

Нині таку відповідальність передбачено за переміщення через митний кордон України поза митним контролем культурних цінностей, отруйних, вибухових речовин, радіоактивних матеріалів, зброї, боєприпасів і спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації.

За контрабанду товарів "у великих розмірах" Кабмін пропонує карати позбавленням волі на 15-20 років із конфіскацією майна.

Згідно з законопроектом, якщо зазначені правопорушення будуть вчинені організованою групою або контрабанда буде в особливо великих розмірах, винним загрожуватиме позбавлення волі від 8 до 15 років із конфіскацією майна.

У законопроекті пропонується визначити, що контрабанда товарів вважається вчиненою в значних розмірах, якщо її вартість у 500 і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян, у великих розмірах - якщо вартість у 2 тис. і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум, в особливо великих розмірах - якщо її вартість у 5 тис. і більше разів перевищує такий мінімум.

Злочини, пов'язані з контрабандою, будуть підслідні Національній поліції або слідчим органам, які здійснюють контроль над дотриманням податкового законодавства, що розпочали досудове розслідування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА