16:13 03.07.2018

У сербському Новому Саді встановлять пам'ятник Шевченку - домовленості президентів України та Сербії

1 хв читати
У сербському Новому Саді встановлять пам'ятник Шевченку - домовленості президентів України та Сербії

Президент України Петро Порошенко та президент Сербії Александр Вучич домовилися про встановлення в сербському місті Новий Сад пам'ятника українському поету Тарасу Шевченку, повідомляється на офіційному сайті глави Української держави.

"Я хочу подякувати пану президенту за дуже важливу річ в питаннях нашої гуманітарної співпраці. Прямо зараз вирішили питання прискорення встановлення пам'ятника видатному українському поету - батькові української нації Тарасу Григоровичу Шевченку в Новому Саді. І я сподіваюсь, що під час наступного візиту ми зможемо спільно з паном президентом відкрити цей пам'ятник", - сказав П.Порошенко під час спільного брифінгу з А.Вучичем у Белграді у вівторок.

Глава Української держави зазначив, що нині не існує жодних проблем у двосторонніх українсько-сербських відносинах. "Ми рішуче їх знімаємо. Ми рішуче розвиваємо двостороннє співробітництво в економічній, політичній, культурній, гуманітарній і безпековій сферах", - зазначив П.Порошенко.

У свою чергу А.Вучич висловив переконання щодо можливості поліпшення сербсько-українського співробітництва, а також констатував двостороннє бажання розширити і політичний діалог, і економічне співробітництво.

"Ми віримо, що незабаром у наших містах - Новому Саді, Белграді будуть і пам'ятники відомим українським літераторам. Що також культурна співпраця в різних галузях культури просуватиметься, і спортивна співпраця і також, відповідно, співробітництво в інших галузях", - зазначив президент Сербії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА