14:33 04.07.2018

Омбудсмени України та Литви обговорили залучення європейських інституцій омбудсменів до звільнення українських політв'язнів у РФ

2 хв читати

Питання розробки механізму залучення європейських інституцій омбудсменів до звільнення українських політв'язнів у РФ обговорила у Вільнюсі уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова під час зустрічі з омбудсменом сейму Литовської Республіки Раймондасом Шукісом і керівником офісу литовського омбудсмена Аугустінасом Нормантасом.

Як повідомляє в середу вдень прес-служба українського омбудсмена, Л.Денісова під час зустрічі розповіла про свою поїздку до Росії та зазначила, що гарантії, надані їй президентом РФ Володимиром Путіним щодо відвідування українських політв'язнів, не були виконані російською стороною. "Зі свого боку, Україна робила все можливе, щоб налагодити комунікацію з Росією в питанні політичних в'язнів. Проте ні обіцяної взаємності, ані синхронності, ані дзеркальності російською стороною забезпечено не було", - розповіла вона.

Омбудсмен повідомила, що нещодавно звернулася до послів ЄС із проханням на саміті Україна-ЄС ухвалити резолюцію щодо українських політв'язнів. Крім того, Л.Денісова звернулася до комісара Ради Європи з прав людини Дуні Міятович з пропозицією щодо можливості здійснення спільного візиту до утримуваного в колонії суворого режиму українського політв'язня, кінорежисера Олега Сенцова та інших українських політв'язнів. Уповноважений зазначила, що незабаром планується зустріч із Д.Міятович для детального обговорення цього питання.

"Зі свого боку Р.Шукіс та А.Нормантас підтримали Л.Денісову і зазначили, що готові співпрацювати в розробці механізму та подальших кроків щодо залучення європейських інституцій омбудсменів до звільнення українських політв'язнів", - йдеться в повідомленні.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА