12:20 05.07.2018

ВР доручила Кабміну внести до Держреєстру пам'яток археологічні знахідки на Поштовій площі в Києві

1 хв читати
ВР доручила Кабміну внести до Держреєстру пам'яток археологічні знахідки на Поштовій площі в Києві

 Верховна Рада рекомендувала Кабінету Міністрів і Київській міській державній адміністрації заборонити будівельні роботи на території Поштової площі Києва, де знайдено археологічні пам'ятки епохи Середньовіччя.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", відповідну постанову №8541 про збереження історико-культурної спадщини на Поштовій площі в Києві на пленарному засіданні парламенту в четвер підтримали 294 народні депутати.

У постанові Верховна Рада доручила Кабінету Міністрів вжити заходів для збереження історико-культурної спадщини на Поштовій площі Києва, а також внести об'єкт культурної спадщини "Ділянка прибережного міського кварталу Середньовічного Києва" на Поштовій площі до Державного реєстру нерухомих пам'яток України в категорії пам'ятки національного значення.

Водночас український парламент рекомендував Кабміну та Київській міській адміністрації заборонити будь-які будівельні роботи, якщо такі не пов'язані безпосередньо з безпекою самого об'єкта історико-культурної спадщини доти, доки Кабмін не внесе його до Державного реєстру пам'яток.

ВР рекомендувала уряду та місцевій адміністрації створити музей "Центр середньовічного міста" на території відкритої пам'ятки на поштовій площі. КМДА також рекомендовано інформувати громадськість про об'єктивний поточний стан справ із музеєфікацією об'єкта культурної спадщини.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА