12:40 05.07.2018

Нардепи відмовилися в четвер розглядати питання оновлення складу ЦВК

1 хв читати
Нардепи відмовилися в четвер розглядати питання оновлення складу ЦВК

 Народні депутати відмовилися в четвер розпочати звільнення членів Центральної виборчої комісії (ЦВК), термін повноважень яких закінчився, і призначення замість них нових.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", спікер Верховної Ради Андрій Парубій поставив на так зване рейтингове голосування питання про те, чи згодні парламентарі розпочати розгляд цього кадрового питання. Таке рішення підтримали 189 народний депутатів.

Для звільнення і призначення членів ЦВК необхідно 226 голосів парламентарів.

"Учора до мене звернулися деякі керівники фракцій із тим, що вони не братимуть участі в голосуванні... відповідно, це ставить під великий ризик формування ЦВК", - сказав А.Парубій.

Він пояснив, що якщо парламент проголосує за зняття "старих членів ЦВК", а нових не обере, це призведе "до юридичного колапсу всю Українську державу".

У зв'язку із закінченням терміну повноважень мають бути звільнені члени ЦВК Тамара Астахова, Юрій Данилевський, Ігор Жиденко, Тетяна Лукаш, Андрій Магера, Олександр Осадчук, Михайло Охендовський, Броніслав Райковський, Жанна Усенко-Чорна, Олександр Чупахін, Юлія Швець, Олександр Шелестов, Валерій Шелудько.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА