16:36 05.07.2018

Фракція БПП бойкотує вечірнє пленарне засідання Ради, наполягає на розгляді питання ЦВК

3 хв читати
Фракція БПП бойкотує вечірнє пленарне засідання Ради, наполягає на розгляді питання ЦВК

Фракція "Блок Петра Порошенка" майже в повному складі відсутня на вечірньому пленарному засіданні парламенту в четвер.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", спікер Верховної Ради Андрій Парубій відкрив вечірнє пленарне засідання Верховної Ради. Під час електронної реєстрації табло у сесійній залі показало, що в слоти вставлені картки 360 народних депутатів.

При цьому сектор фракції "Блок Петра Порошенка" майже порожній, там перебувають кілька парламентаріїв, зокрема, представники групи "УДАР".

Відкриваючи вечірнє пленарне засідання, А.Парубій не проінформував, чим завершилися консультації з представниками фракцій і груп з приводу розгляду питання оновлення складу Центральної виборчої комісії.

Він поставив на голосування питання про розгляд за скороченою процедурою наступного в порядку денному законопроекту. Однак "за" проголосував 31 народний депутат за 150-ти мінімально необхідних. Після цього нардепи перейшли до розгляду відповідного законопроекту за повною процедурою.

Водночас заступник голови фракції БПП Олексій Гончаренко заявив, що їхня фракція не має наміру повертатися до зали засідань Верховної Ради, доки не буде поставлено на розгляд питання про обрання нових членів Центральної виборчої комісії.

"Я від імені фракції "Блок Петра Порошенка" хотів би зробити заяву. Справа в тому, що наша фракція прийняла рішення не повертатися до сесійної зали і не голосувати закони доти, доки наші колеги не підуть на заміну і оновлення складу Центральної виборчої комісії", - сказав О. Гончаренко журналістам у кулуарах Верховної Ради перед вечірнім засіданням.

Він наголосив, що це не є вимогою "Блоку Петра Порошенка" або президента України Петра Порошенка, "це вимога українського суспільства".

"Далі дивитися, як Центральну виборчу комісію очолює Михайло Охендовський, а інші члени, термін повноважень яких закінчився 2-3-4 роки тому, працюють, - неможливо", - зазначив О. Гончаренко.

Раніше в четвер народні депутати відмовилися розпочинати звільнення членів ЦВК, термін повноважень яких закінчився, і призначення нових. Після цього фракція БПП відмовилася від голосування в Раді, доки народні депутати не повернуться до розгляду питання оновлення складу ЦВК.

У свою чергу спікер Верховної Ради Андрій Парубій достроково оголосив перерву в засіданні парламенту і запросив представників фракцій і груп до себе для консультацій.

Голова фракції "Блок Петра Порошенка" Артур Герасимов і член фракції, представник президента України у Верховній Раді Ірина Луценко виступили із заявою про намір фракції повернутися до сесійної зали для розгляду двох питань.

"Сьогодні в сесійній залі парламенту було провалено результативне голосування за оновлення складу Центральної виборчої комісії. Український народ очікує цього рішення роками... Жодної процедурної перешкоди проголосувати це питання в залі не було! Але через те, що сталося, і всі бачили результати голосування - фракція БПП віддала майже всі голоси, деякі інші фракції дали нуль або майже нуль голосів - ми вважаємо, що Верховна Рада не має ніякого морального права працювати в цьому залі до розгляду цього питання результативно! ", - сказав А.Герасимов в заяві для журналістів.

"Але фракція БПП повернеться до сесійної зали для розгляду лише одного питання, окрім Центральної виборчої комісії. Це питання, яке стосується створення Антикорупційного суду", - заявив він.

За словами І.Луценко, для початку ефективної роботи Вищого антикорупційного суду парламент має ухвалити у другому читанні зміни до закону про судоустрій і статус суддів.

"Ми маємо розглянути поправку про передання апеляційній палаті Антикорупційного суду справ, що розглядаються в судах загальної юрисдикції. Фракція БПП єдиний раз може вийти на голосування, якщо в залі буде поставлено питання внесення змін до закону про судоустрій і статус суддів", - сказала парламентарій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА