16:51 06.07.2018

Нардеп Фріз висловлює жаль через відсутність рішень у розслідуванні вибухів мінометів і підривів на складах

1 хв читати
Нардеп Фріз висловлює жаль через відсутність рішень у розслідуванні вибухів мінометів і підривів на складах

Член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони Ірина Фріз (фракція "Блок Петра Порошенка") констатує, що з 2014 року практично немає остаточних рішень у розслідуванні вибухів мінометів і підривів на складах в Україні.

"Під час чергової зустрічі з міністром оборони Степаном мали можливість отримати попередню інформацію щодо ситуації з загибеллю та пораненнями військовослужбовців під час навчань на Рівненському полігоні. Слідство триває. Водночас є інше питання. За час від початку АТО Міністерство оборони провело понад десять попередніх розслідувань за фактом вибухів мінометів та підривів на складах. Але лише одне рішення військової прокуратури...", - написала І.Фріз на своїй сторінці у Facebook.

У свою чергу вона порушила питання щодо розробки механізмів притягнення до відповідальності недобросовісних підрядників, які, виграючи замовлення за тендерами, їх не виконують, що призводить до фактичного заподіяння шкоди національній безпеці. "Міністр підтримав необхідність розробки відповідних механізмів та нормативного врегулювання питання", - додала вона.

Крім того, на зустрічі повернулися до вирішення питання про списання "мертвої" техніки, забезпечення колісною технікою тощо, зазначила І.Фріз.

"Усі учасники зустрічі від депутатського корпусу виявили готовність порушувати на засіданні комітету з питань безпеки питання щодо повернення будівлі Національного університету оборони ім. Івана Черняховського та тримати його у фокусі до вирішення", - також повідомила нардеп.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА