19:49 06.07.2018

Аваков пропонує обмежити членам неонацистських організацій в'їзд до цивілізованих країн

2 хв читати
Аваков пропонує обмежити членам неонацистських організацій в'їзд до цивілізованих країн

Міністерство внутрішніх справ України веде переговори з представниками іноземних держав, щоб членам неонацистських організацій обмежували в'їзд до цивілізованих країн, повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Ми багато уваги приділяємо неонацистським організаціям. У суспільстві має бути атмосфера, коли бути прихильником таких рухів – нецікаво, некруто та невигідно. Реакція на дії таких організацій з боку міжнародних партнерів має бути така ж, як і на кримінальні елементи, - обмеження в’їзду до цивілізованого світу. Наразі ми ведемо такі переговори із представниками іноземних держав", – сказав А.Аваков під час зустрічі з послами та дипломатами країн G7 у Києві, коментуючи розслідування нападів на циганські поселення, повідомляє департамент комунікації МВС України в п'ятницю.

Міністр зазначив, що зараз для членів неонацистських організацій (а це переважно підлітки, школярі) побувати кілька днів у в'язниці – це "пригода". "Але якщо ця людина знатиме, що її не пустять до цивілізованих країн, – це буде додаткова превенція. Я думаю, що ми зупинимо цю хвилю. Я пропоную застосувати механізм тиску на цих молодих нацистів – додаткові обмеження на в'їзд до країн ЄС", – сказав А.Аваков.

За його словами, під час підготовки до погромів циганських поселень створюються точні копії нацистських сайтів російських організацій, які закликають молодь, переважно школярів, до незаконних дій.

"На цьому сайті з’являється модератор, який залучає туди молодь. Далі вони збирають групу наших українських підлітків, стимулюють їх до незаконних дії, а потім зникають. Львівський випадок це дуже яскраво і детально демонструє", – розповів глава МВС.

Він повідомив, що тему участі школярів у нападі на циганські поселення було обговорено з міністром освіти України Лілією Гриневич.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА