13:30 09.07.2018

У ВР з'явилася ідея збільшити кількість членів ЦВК

2 хв читати
У ВР з'явилася ідея збільшити кількість членів ЦВК

У Верховній Раді запропонували ідею збільшити кількість членів Центральної виборчої комісії, що дасть змогу збільшити кількість вакантних посад у ній і призначити всіх 14 кандидатів, внесених президентом, заявляє голова українського парламенту Андрій Парубій.

"Наразі я збираю пропозиції від різних фракцій про те, як вийти з цієї ситуації. Хочу вам озвучити, що одна пропозицій стосується того, щоб у законі про Центральну виборчу комісію змінити кількісний склад Центральної виборчої комісії. І таким чином ми зможемо розглядати в залі всі пропозиції, подані фракціями або подані президентом до парламенту, без дилеми 14 (кандидатів - ІФ) і 13 (вакантних місць - ІФ)", - заявив А.Парубій на брифінгу в понеділок у Києві.

За словами А.Парубія, пропозиції збільшити кількісний склад ЦВК лунали від різних народних депутатів, як один із варіантів виходу з ситуації, що склалася.

Спікер нагадав, що є ще один варіант - повторне внесення до парламенту подання президента України з переліком кандидатів у члени ЦВК. Він пояснив, що такий варіант може відкласти на тривалий час розгляд кадрового питання Центрвиборчкому, оскільки знадобиться спецперевірка нових кандидатів, якщо вони з'являться в президентському списку.

Водночас спікер не озвучив цифру, наскільки може бути збільшений кількісний склад ЦВК відповідно до депутатської ініціативи.

А.Парубій сподівається, що в понеділок до вечора надійдуть політичні позиції фракцій і груп щодо цього питання, і у вівторок у парламенті може відбутися предметна розмова про конкретний законопроект зі змінами до закону про Центральну виборчу комісію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА