14:42 09.07.2018

Відсутність рішення комітету щодо зняття депутатської недоторканності не дозволяє розглянути це питання в залі - Парубій

2 хв читати
Відсутність рішення комітету щодо зняття депутатської недоторканності не дозволяє розглянути це питання в залі - Парубій

 Фракція "Блок Петра Порошенка" наполягає на затвердженні в першому читанні законопроекту про внесення змін до Конституції в частині депутатської недоторканності поточного пленарного тижня, голова парламенту Андрій Парубій нагадує, що відсутність рішення профільного комітету стримує цей процес.

"Ми вважаємо, що пріоритетними завданнями парламенту, які мають бути вирішені якнайшвидше, є розгляд змін до Основного закону щодо депутатської недоторканності та остаточного завершення створення Антикорупційного суду України", - сказав голова фракції "Блок Петра Порошенка" Артур Герасимов на засіданні погоджувальної ради парламенту в понеділок.

У свою чергу перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко висловила думку, що цього тижня має відбутися попереднє схвалення (у першому читанні) відповідних змін до Основного закону щодо депутатської недоторканності.

Представник президента у ВР Ірина Луценко (фракція "Блок Петра Порошенка") також заявила: "Давайте це зробимо. У нас є тиждень, щоб провести 226 (голосів - ІФ) - попереднє схвалення".

У свою чергу спікер пояснив, що для розгляду законопроекту про внесення змін до Конституції в першому читанні в сесійній залі необхідне рішення профільного комітету.

"Окрім рішення Конституційного Суду, для питання про зняття недоторканності має бути рішення комітету з питань правової політики Руслана Князевича. Я переконаний, що ми в середу отримаємо і законопроект №7441. Ми не зможемо в четвер його поставити (на голосування - ІФ), якщо не буде рішення комітету. Дуже розраховую, що буде рішення комітету і з питання зняття недоторканності", - сказав А.Парубій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА