17:05 09.07.2018

Україна та ЄС закликають звільнити українських громадян, які перебувають в ув'язненні в РФ і на окупованих територіях

2 хв читати
Україна та ЄС закликають звільнити українських громадян, які перебувають в ув'язненні в РФ і на окупованих територіях

Учасники ХХ саміту Україна-ЄС закликали звільнити українських громадян, які перебувають в ув'язненні на території Росії та на окупованих українських територіях, заявляє президент Європейської Ради Дональд Туск.

"Ми, звісно, закликаємо до негайного звільнення українських заручників, яких утримують на території Росії, зокрема українського режисера та письменника Олега Сенцова", - сказав Д.Туск під час спільної з президентом Європейської комісії Жан-Клодом Юнкером і президентом України Петром Порошенком прес-конференції в понеділок у Брюсселі.

"Я хотів би ще раз закликати звільнити його (О.Сенцова - ІФ) і всіх тих, кого незаконно утримують у Криму та Росії", - пізніше додав він, відповідаючи на запитання журналістів.

За словами президента Європейської ради, звільнення незаконно утримуваних громадян України та необхідність активнішої реакції на це питання з боку країн "Великої сімки" обговорювалося й на останньому саміті G7 у Канаді.

"Звісно, ми намагалися переконати наших партнерів під час саміту "Великої сімки" в Канаді активніше реагувати в цьому питанні. І я сподіваюся, що це питання буде також частиною нової зустрічі, яка відбудеться між президентом (РФ Володимиром - ІФ) Путіним і паном (президентом США Дональдом - ІФ) Трампом у Гельсінкі", - зазначив він.

За словами Д.Туска, під час його зустрічі з новим послом США в Брюсселі обговорювалося це питання. "Я закликав його надіслати цей месидж його президенту (Д.Трампу - ІФ). Думаю, що ми всі маємо розуміти відповідальність Росії в цьому питанні, що її імідж надзвичайно псується тим фактом, що вони не роблять прогресу в звільненні заручників", - наголосив президент Євроради.

Президент України під час свого виступу також заявив: "Сьогодні ми зробили нашу спільну заяву й ми закликаємо звільнити всіх українських в'язнів".

Крім цього, Д.Туск наголосив, що Європейський Союз відданий територіальній цілісності України.

Президент Євроради також закликав Росію визнати відповідальність за збиті літаки рейсу MH17 "Малазійських авіаліній" у небі над Донбасом улітку 2014 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА