17:37 09.07.2018

Антикорупційні реформи мають залишитися пріоритетом української влади - Туск

1 хв читати
Антикорупційні реформи мають залишитися пріоритетом української влади - Туск

 Президент Європейської Ради Дональд Туск заявив, що антикорупційні реформи мають залишитися пріоритетом української влади, і очікує затвердження поправок, необхідних для належної роботи Вищого антикорупційного суду України.

"Ми вітаємо нещодавнє ухвалення закону про створення Вищого антикорупційного суду і очікуємо на затвердження поправок, необхідних для належної роботи суду. Антикорупційні реформи мають залишатися пріоритетом порядку денного України", - сказав Д.Туск під час спільної заяви з президентом України Петром Порошенко і президентом Європейської комісії Жаном-Клодом Юнкером за результатами 20-го саміту Україна - ЄС у понеділок у Брюсселі.

Він також підтвердив відданість європейських партнерів просуванню політичної асоціації та економічної інтеграції України до Євросоюзу.

За його словами, ЄС також відзначає низку реформ, вже запущених урядом, які в довгостроковій перспективі зроблять Україну сильнішою.

У свою чергу президент Єврокомісії Ж.-К.Юнкер зазначив, що від подальшої боротьби з корупцією в Україні залежатиме надання макрофінансової допомоги Києву.

"Спеціальний антикорупційний суд був заснований. Ми вітаємо заснування цього суду. Звичайно, в України буде домашнє завдання - ще більше боротися з корупцією в майбутньому. Я думаю, що це буде тест на ефективність Української антикорупційної системи, він залишається важливим елементом нашого процесу іспиту, і, звичайно, буде залишатися на Він також висловив занепокоєння зростанням корупції в Україні, але констатував прогрес у боротьбі з корупцією.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА