08:37 10.07.2018

Ушанування пам'яті загиблих представників кожної з країн є високоморальним християнським вчинком президентів України та Польщі

2 хв читати
Ушанування пам'яті загиблих представників кожної з країн є високоморальним християнським вчинком президентів України та Польщі

У посольстві України в Польщі прокоментували висловлювання Люблінського воєводи Пшемислава Чарнко під час брифінгу в понеділок щодо вшанування пам'яті загиблих президентами України та Польщі.

"Вшанування пам'яті загиблих представників кожної з країн, хоч би якої національності вони були, - це не провокація, а високоморальний християнський вчинок, який здійснили 8 липня президенти України та Польщі. У християнській традиції померлі поминаються в будь-яку пору року без згадування про дату смерті, особливо коли це здійснюється в присутності духовних осіб. Нашим спільним обов’язком є збереження пам'яті про всіх загиблих, незалежно від того, чи йдеться про кілька сотень осіб, чи про декілька десятків тисяч", - ідеться в коментарі посольства на сторінці Міністерства закордонних справ України у Facebook.

Також наголошується, що українців, які піднімають на офіційних заходах національні прапори, жодним чином не можна називати націоналістами та провокаторами. Так само не можна застосовувати таке визначення до поляків, які публічно використовують національні прапори.

"Переконані, однак, що люди з національними прапорами дбають не лише про гідність своєї держави, а й про дружні та добросусідські відносини між Україною і Республікою Польща", - зазначено в повідомленні.

Крім того, в посольстві звернули увагу на значення фундаментального принципу міждержавних відносин.

"Політики й посадові особи не повинні маніпулювати історією. Особливо це має значення тоді, коли вони самі визнають, що не є істориками, не знають встановлених фактів та не заглиблюються в суть питання, про яке говорять", - підсумували українські дипломати.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА