14:48 11.07.2018

У рамках "мінської платформи" Раді потрібно розробити пропозиції щодо перехідного правосуддя - І.Геращенко

2 хв читати
У рамках "мінської платформи" Раді потрібно розробити пропозиції щодо перехідного правосуддя - І.Геращенко

У рамках неформальної депутатської групи "Мінська платформа" у Верховній Раді необхідно розробити пропозиції щодо перехідного правосуддя на окупованих територіях, заявила перша заступниця голови українського парламенту, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко.

"Ми в рамках "мінської платформи", а потім деякі колеги з фракцій, ознайомилися з надзвичайно цікавим досвідом перехідного правосуддя, яке було введено в Колумбії. Нам також важливо вивчати досвід Хорватії та інших країн щодо мілітаризації окупованого РФ Криму. Це діалог з українцями, яку відповідальність мають понести бойовики, які під контролем ФСБешника допомагають Росії проводити війну проти України", - сказала І.Геращенко з парламентської трибуни, повідомляє прес-служба партії БПП у середу.

Вона зазначила, що є країни з досвідом перехідного правосуддя, який може бути дуже корисний для України. За її словами, наприклад, колумбійський досвід такого правосуддя цікавий тим, що амністія була надана тим, хто визнав провину.

"Це головний момент будь-якої амністії! Люди, які підпадають під амністію, мають не просто скласти зброю, а дати гарантії, що ніколи в житті більше не візьмуться за зброю. І третій аспект - обов'язкова виплата репарацій жертвам. В Колумбії було створено єдиний реєстр жертв. Важливо, що ті, хто визнали провину, отримують згідно із перехідним правосуддям, від 5 до 8 років покарання замість 20-30 років ", -сказала І.Геращенко.

"У рамках "Мінської платформи" з колегами маємо розробити пропозиції щодо перехідного правосуддя. Бойовики і сепаратисти, які вчинили злочини, мають знати, що ми працюємо над тими пунктами, за якими відповідальність обов'язково буде! Ми врахуємо кращий досвід", - перший віце-спікер Ради.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА