15:58 11.07.2018

Чубаров: РФ руйнує базові цінності ОБСЄ

2 хв читати
Чубаров: РФ руйнує базові цінності ОБСЄ

 Росія, будучи учасницею Організації з безпеки та співробітництва в Європі, повністю руйнує і перетворює на пил базові цінності організації, заявляє народний депутат фракції партії "Блок Петра Порошенка", голова меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

"Я дуже відповідально сприйняв тему нашої сесії та звернувся до попередніх документів Парламентської асамблеї ОБСЄ. При цьому розділовою лінією для мене став лютий 2014 року - початок збройної агресії РФ проти України", - зазначив Р.Чубаров на Парламентській асамблеї ОБСЄ під час свого виступу на тему "Виконання зобов'язань у рамках ОБСЄ - роль парламенту".

Як повідомляється на офіційному сайті партії БПП "Солідарність", парламентарій наголошує, що розвиток організації, забезпечення миру в регіоні, посилення ролі ОБСЄ в запобіганні конфліктам потребує виконання ухвалених організацією рішень.

"Я процитую лише один пункт із резолюції з дуже тривожною назвою "Очевидне, грубе і невиправлене порушення Гельсінкських принципів Російською Федерацією". Її було затверджено у 2014 році під час щорічної сесії в Баку .... Починаючи з лютого 2014 року, РФ у рамках своїх відносин з Україною порушила всі 10 Гельсінкських принципів, причому деякі з них очевидним, грубим і досі не виправленим чином, а також порушує свої, прийняті за Будапештським меморандумом зобов’язання, так само як і інші міжнародні зобов’язання", - наголосив Р.Чубаров.

Лідер меджлісу кримських татар у своєму виступі зазначив, що минули чотири роки, і за цей час РФ - учасник ОБСЄ - не виправила жодного з 10 порушених нею принципів, покладених в основу організації.

"Я розумію особливу складність ситуації, яка полягає в тому, що Росія як учасник ОБСЄ повністю руйнує, перетворює на пил базові цінності організації. Але це не означає, що ми маємо мовчати, відступаючи перед агресією, яка може привести весь регіон до катастрофічних і трагічних подій", - резюмував Р.Чубаров.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА