10:56 12.07.2018

Фракція "БПП" готова відкликати одного зі своїх кандидатів у ЦВК і закликає "Народний фронт" зробити те саме - Герасимов

2 хв читати
Фракція "БПП" готова відкликати одного зі своїх кандидатів у ЦВК і закликає "Народний фронт" зробити те саме - Герасимов

Фракція "Блок Петра Порошенка" готова відкликати одного зі своїх кандидатів до складу Центральної виборчої комісії та закликає фракцію "Народний фронт" зробити те саме, повідомив голова фракції Артур Герасимов.

"Ми чули побоювання щодо кількості кандидатів на посади членів ЦВК у поданні. Фракція "БПП" готова відкликати одну зі своїх кандидатур для того, щоб вирішити це питання", - сказав А.Герасимов журналістам у четвер у Києві.

Він також нагадав, що фракція "Народний фронт" наголошувала, що необхідно виконувати резолюцію ПАРЄ щодо представництва в ЦВК однієї з фракцій, кандидата від якої поки що немає в поданні президента України.

"Ми звертаємося до наших колег із коаліції також відкликати одну зі своїх кандидатур, для того щоб також вирішити це питання", - сказав голова фракції "БПП".

Крім того, А.Герасимов закликав спікера Верховної Ради Андрія Парубія о 12:00 зібрати керівників фракцій парламенту для консультацій із цього питання, щоб вирішити його вже в четвер, 12 липня.

Як повідомлялося, президент України рекомендував 14 кандидатур на 13 місць у ЦВК.

5 липня народні депутати відмовилися розпочати звільнення членів ЦВК, термін повноважень яких закінчився, і призначення нових. Після цього фракція "Блок Петра Порошенка" відмовилася від голосування у ВР, доки народні депутати не повернуться до розгляду питання оновлення складу ЦВК. На вечірнє засідання того дня і на засідання 6 липня більшість нардепів від "БПП" не прийшла.

9 липня голова українського парламенту Андрій Парубій повідомив, що збирає пропозиції від різних фракцій про те, як вийти із ситуації, що склалася. Зокрема, у парламенті запропонували ідею збільшити кількість членів ЦВК, що дасть змогу збільшити кількість вакантних посад у ній і призначити всіх 14 кандидатів, внесених президентом.

Представник президента в парламенті, народний депутат фракції "Блок Петра Порошенка" Ірина Луценко допустила, що до четверга, 12 липня, буде знайдено компромісну позицію, і Верховна Рада того самого дня зможе змінити кількісний склад ЦВК і призначити її членів замість тих, термін повноважень яких скінчився.

Водночас фракція "Народний фронт" виступила проти ідеї збільшення кількісного складу ЦВК і заявила про необхідність узгодити механізм, як відсіяти одного з 14 претендентів, щоб заповнити 13 вакансій.

Народний депутат із фракції "Блок Петра Порошенка", представник Кабінету Міністрів у парламенті Вадим Денисенко сумнівається, що Верховна Рада проголосує за оновлення складу ЦВК до кінця сесії, і заявив, що наразі компроміс про те, як заповнити 13 вакантних місць у ЦВК за наявних 14 кандидатів, не знайдено.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА