11:06 12.07.2018

Україна досягла успіху в реформах, але для наближення до НАТО не варто зменшувати обертів цього процесу, - Столтенбер

2 хв читати
Україна досягла успіху в реформах, але для наближення до НАТО не варто зменшувати обертів цього процесу, - Столтенбер

Генеральний секретаріат НАТО Єнс Столтенберг закликає Україну не зменшувати темпів проведення реформ, оскільки це наближає країну до вступу в Альянс.

Під час спільної з президентом України Петром Порошенко заяви для ЗМІ в четвер вранці в Брюсселі генсек НАТО нагадав, що Київ проголосив своєю довгостроковою метою вступ до Альянсу.

"Зараз основний упор робиться на проведенні реформ. Ви досягаєте значного прогресу. Ухвалення закону про нацбезпеку - це той крок, який ми вітаємо. Цей закон є ключовим при встановленні контролю і цивільного нагляду за армією і службами безпеки. І імплементація закону необхідна для реального проведення цієї реформи. Тому я закликаю вас не збавляти обертів, тому що це наблизить Україну до НАТО ", - сказав Є.Столтенберг.

Генсек нагадав, що країни-члени Альянсу продовжують надавати підтримку Україні, надаючи експертів, фахівців та обладнання.

"Всеохоплюючий пакет допомоги, що перебачає політичні та практичні заходи, є частиною нашої підтримки. Сюди також входять присутність експертів у Києві і спільні проекти з кіберзахисту, реабілітації військових і логістики", - зазначив він. Окремо Є.Столтенберг подякував главі Української держави за участь в місіях НАТО.

"Ми глибоко цінуємо те, що робить Україна в НАТО - у місіях від Косово до Афганістану, а також в силах реагування НАТО. Я вітаю вашу прихильність поглибленню зв'язків між Україною та Альянсом", - наголосив він.

У свою чергу, як заявив П.Порошенко, підтримка НАТО реформ в Україні сприяє майбутньому вступу країни до Північноатлантичного альянсу.

"Дуже важливо, що НАТО підтримує наші реформи, особливо в секторі безпеки і оборони. І ми рухаємося до стандартів НАТО. Це сприяє нашому майбутньому вступу", - сказав він під час спільної заяви з генеральним секретарем НАТО Є.Столтенбергом у четвер у Брюсселі.

Глава держави наголосив, що виконання стандартів НАТО є головною метою реформ в секторі національної безпеки і оборони України.

"І наш останній крок - це ухвалення закону про національну безпеку. Ми вдячні Альянсу за критику цього документа, за допомогу порадами... Я сподіваюся, що ми створили прекрасний документ, прекрасну програму, прекрасну "дорожню карту" для українського майбутнього членства в НАТО", - зазначив президент.

П.Порошенко ще раз наголосив: мета України - досягти стандартів НАТО. "Наша мета - досягти стандартів НАТО і забезпечити повну взаємодію з НАТО до 2020 року, як це зазначено в законі", - зазначив він.

Президент нагадав, що для того, щоб цього досягти, діє щорічна національна програма під егідою Комісії Україна-НАТО. "Це активний інструмент, який спрямує всі наші зусилля для кінцевої мети - зробити Україну в майбутньому членом НАТО", - додав П.Порошенко.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА